Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Första spadtaget för Arboretum Circle of life Åstorp

Skolbarn hjälper till att ta första spadtaget till Åstorp nya arboretum.

Idag togs det första spadtaget till det arboretum som byggs vid Kalvhagens naturreservat i Åstorp. Många skolbarn var på plats för att hjälpa till.

Arboretumet ska användas som en mötesplats för att stimulera till kunskap och lärdom om den växtrikedom som finns i Åstorps närhet. Under våren kommer ett uteklassrum och en grillplats byggas omgivet av ett 50-tal träd och buskar i form av två cirklar. Klassrummet kan bland annat användas som ett pedagogiskt verktyg för förskolor och skolor.

 

- Alla vi som bor i Åstorp kommer ha stor glädje av arboretumet, säger Hans-Ingvar Jönsson, tidigare vice ordförande i kommunstyrelsen.

 

Projektet kommer att genomföras i samverkan med bland annat Åstorps kommun, Länsstyrelsen i Skånes län, Stiftelsen Gripen, Naturentreprenad Syd och Åstorps turistförening.

Senaste publiceringsdatum: 2019-02-07
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer