Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Första spadtaget för Arboretum Circle of life Åstorp

Skolbarn hjälper till att ta första spadtaget till Åstorp nya arboretum.

Idag togs det första spadtaget till det arboretum som byggs vid Kalvhagens naturreservat i Åstorp. Många skolbarn var på plats för att hjälpa till.

Arboretumet ska användas som en mötesplats för att stimulera till kunskap och lärdom om den växtrikedom som finns i Åstorps närhet. Under våren kommer ett uteklassrum och en grillplats byggas omgivet av ett 50-tal träd och buskar i form av två cirklar. Klassrummet kan bland annat användas som ett pedagogiskt verktyg för förskolor och skolor.

 

- Alla vi som bor i Åstorp kommer ha stor glädje av arboretumet, säger Hans-Ingvar Jönsson, tidigare vice ordförande i kommunstyrelsen.

 

Projektet kommer att genomföras i samverkan med bland annat Åstorps kommun, Länsstyrelsen i Skånes län, Stiftelsen Gripen, Naturentreprenad Syd och Åstorps turistförening.

Senaste publiceringsdatum: 2019-02-07
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer