Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Kommunhuset Åstorp

Foto: Michael Svensson / Åstorps kommun

Inbrott i kommunhuset

Under natten mellan måndagen och tisdagen har kommunhuset blivit drabbat av ett inbrott där elektronik stulits. Polisen är på plats och gör en brottsplatsundersökning. Vår egen prioritering just nu är att utreda om tjuvarna kan ha kommit åt känsliga uppgifter.

Vi håller på att se över så att säkerhetsrutinerna har följts och dubbelkollar så att uppgifter vi hanterar är orörda.

 

Kommunen har fastställda säkerhetsrutiner så att inga känsliga dokument och uppgifter ska ligga framme på skrivbordet, istället låses allt in i arkiv och säkerhetsskåp efter att man arbetat klart med ett ärende. Enligt säkerhetsrutinen sparas heller inget digitalt material direkt på datorerna utan lagras på en central server där innehållet är lösenordskyddat.

När du vill veta mer, kontakta...

Cecilia Selin

Kris- och säkerhetssamordnare

Åstorps Kommun

256 80 Åstorp

042-640 06

Senaste publiceringsdatum: 2018-05-29
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2018-11-13

  Populär bokfrukost är tillbaka


  Den 21 november är det återigen dags för Åstorps biblioteks omtyckta bokfrukost där bibliotekspersonalen presenterar några av sina favoriter medan du avnjuter en god frukost.
  » Läs mer


 • 2018-11-09

  Bostadsinbrotten har minskat i Åstorp


  Glädjande nog har antalet bostadsinbrott i Åstorps kommun minskat i år jämfört med närmast föregående år. Ett effektivt sätt att minska risken för inbrott är att starta upp Grannsamverkan. Här får du tips och råd om hur du kan skydda dig mot inbrott.
  » Läs mer


 • 2018-10-31

  Invigning av Medborgarkontorets nya lokaler


  Torsdagen den första november klockan 08.00 öppnas Medborgarkontoret igen efter ombyggnationen. Invigningen är öppen för allmänheten under hela dagen och det bjuds på goda tilltugg.
  » Läs mer