Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Kommunhuset Åstorp

Foto: Michael Svensson / Åstorps kommun

Inbrott i kommunhuset

Under natten mellan måndagen och tisdagen har kommunhuset blivit drabbat av ett inbrott där elektronik stulits. Polisen är på plats och gör en brottsplatsundersökning. Vår egen prioritering just nu är att utreda om tjuvarna kan ha kommit åt känsliga uppgifter.

Vi håller på att se över så att säkerhetsrutinerna har följts och dubbelkollar så att uppgifter vi hanterar är orörda.

 

Kommunen har fastställda säkerhetsrutiner så att inga känsliga dokument och uppgifter ska ligga framme på skrivbordet, istället låses allt in i arkiv och säkerhetsskåp efter att man arbetat klart med ett ärende. Enligt säkerhetsrutinen sparas heller inget digitalt material direkt på datorerna utan lagras på en central server där innehållet är lösenordskyddat.

När du vill veta mer, kontakta...

Cecilia Selin

Kris- och säkerhetssamordnare

Åstorps Kommun

256 80 Åstorp

042-640 06

Senaste publiceringsdatum: 2018-05-29
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-07-20

  Stort evenemang på Gamla torg - Allsång med Riksteaterföreningen Åstorp


  Det har varit ett fullspäckat schema för de yngre nu i sommar. Här kommer något för de något äldre -- Allsång! Boka in torsdagen den 26 juli kl 19 om du inte redan gjort det. Fri entré!
  » Läs mer


 • 2018-07-19

  Fortsatt eldningsförbud i Åstorp


  Den senaste tidens sommarvärme och solsken innebär att det är extremt torrt i markerna och därmed stor risk för antändning och brandspridning i terrängen. Den 14 april utfärdades eldningsförbud i kommunen och det gäller fortfarande.
  » Läs mer


 • 2018-07-10

  Åstorps kommun hjälper djuren i torkan!


  Det är tuffa tider för böndernas djur – varje grässtrå räknas! Och vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför bönder att använda en del av kommunens marker till förfogande eller för att klippa ner gräset och använda som foder. Vissa ytor går att stängslas till tillfälligt bete. Ytorna varierar allt från 1 till 10 hektar.
  » Läs mer