Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Inga planer på att bygga boenden för barn med funktionshinder

Åstorps kommun har omtalats i SVT Nyheter som en av åtta kommuner där man bygger speciella boenden för barn. Dessa uppgifter är felaktiga.

I veckan rapporterade SVT Nyheter om hur flera kommuner i Sverige bygger boenden för barn med funktionshinder, eftersom barnen förlorat rätten till assistans, och deras föräldrar inte orkar med den dygnet runt-hjälp som ofta krävs.

I en artikel som SVT publicerade den 27 augusti stod det beskrivet att Åstorps kommun var en av de kommuner som planerade att bygga ett nytt boende för barn med funktionshinder.

Socialförvaltningen och socialnämnden vill begära ett tillrättavisande av dessa uppgifter.

- Vi vet i nuläget inte varför det har blivit fel men det stämmer inte att socialförvaltningen planerar att bygga ett nytt gruppboende för barn med funktionshinder, säger socialchef Monica Ehnberg på Åstorps kommun

Massmedia har också uppdaterat sin artikel efter att flera kommuner, däribland Åstorp, har tagit tillbaka lämnade uppgifter.

När du vill veta mer, kontakta...

Monica Ehnberg

Socialchef

Socialförvaltningen

 

tel: 042-640 30

monica.ehnberg@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-08-30
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-09-21

  SMHI utfärdar klass 1 varning


  I helgen väntas det blåsa starka vindar. SMHI:s prognos ger oss sydvästliga vindbyar 21-24 m/s som avtar något ju längre helgen fortskrider.
  » Läs mer


 • 2018-09-20

  Träffa polisen i Åstorp!


  På tisdagseftermiddagarna kommer Polisen fortsättningsvis stå med sitt mobila poliskontor vid Gamla torg i centrala Åstorp.
  » Läs mer


 • 2018-09-20

  Natoövning i Norge påverkar trafiken i Skåne


  I höst genomför NATO en större militärövning i Norge. För Skåne betyder det en ökning av trafik från slutet av september till slutet av oktober då delar av övningsdeltagarna passerar till och från övningen på landsväg och järnväg. Mest belastat blir troligtvis väg E4/E6 samt västra stambanan.
  » Läs mer