Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Lär dig mer om Skåneledens möjligheter

En stenmur längs med Skåneleden.

Åstorps kommun och Region Skåne bjuder in till föreläsning om Skåneleden för dig som är intresserad att lära dig mer om den över 100 mil långa vandringsleden.

Den 27 februari kommer Lene Hansson som är projektledare för sydostleden till Åstorps bibliotek och berättar mer om Skåneleden som fyllde hela 40 år i oktober förra året.

 

- Skåneleden är fantastisk! Jag är ofta ute och vandrar på den och den har gjort naturen mer tillgänglig för alla. Det är väldigt roligt att Lene Hansson kommer till Åstorps bibliotek för att berätta mer om leden, säger bibliotikarie Johanna Persson.

 

Skåneleden tangerar nästan hela det skånska landskapet och en del av leder ligger i Åstorps kommun. Med sina fem delleder och över 80 etapper slingrar den sig fram över böjande backar, öppna vidder, utmanande klippkuster, djupa skogar och vidsträckta stränder.

 

Varmt välkomna!


När: Onsdag 27 februari, klockan 18.00-19.00

Plats: Åstorps bibliotek, Storgatan 28

Pris: Gratis

 

Föreläsningen arrangeras av Åstorps bibliotek och Region Skåne.

När du vill veta mer, kontakta...

Johanna Persson

Bibliotikarie

 

042-642 22

johannaanna.persson@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2019-01-22
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer