Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Illustration: Vatten ur duschmunstycke

Foto: Pixabay CC0

Måste man spara vatten i sommar?

Nja, det viktiga är att använda det smart för att undvika problem i framtiden.

 

De senaste åren har det varken regnat eller snöat tillräckligt för att grundvattenmagasinen i marken ska fyllas på ordentligt. Därför är grundvattennivåerna ovanligt låga i många delar av Sverige. Men tack vare dricksvattenförsörjning från ett 20-tal grundvattenborrar i Kvidinge och Åstorp har vi idag ingen akut vattenbrist.

 

Du kan fortsätta att använda dricksvattnet i kranarna – både till mat, dryck och bevattning. Men genom att använda det klokt bidrar du till en besparing så att vi undviker problem längre fram. Hos NSVA hittar du mer om smarta tips på hur du använder ditt vatten kloktlänk till annan webbplats.

 

Visste du att..?

Vattenuttaget i Åstorp uppgår till ca 1,2 miljoner kubikmeter per år, där ungefär hälften av vattnet kommer från Kvidinge och resterande del från Åstorp. När vi har använt vattnet går det smutsiga vattnet i avloppsledningar till Nyvångsverket respektive Kvidinge reningsverk, där det renas och återförs till naturen.

 

När du vill veta mer, kontakta...

NSVA

Vardagar kl 8-16:30
Tel 010-490 97 00
E-post kundservice@nsva.se

Senaste publiceringsdatum: 2017-06-19
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-07-10

  Åstorps kommun hjälper djuren i torkan!


  Det är tuffa tider för böndernas djur – varje grässtrå räknas! Och vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför bönder att använda en del av kommunens marker till förfogande eller för att klippa ner gräset och använda som foder. Vissa ytor går att stängslas till tillfälligt bete. Ytorna varierar allt från 1 till 10 hektar.
  » Läs mer


 • 2018-07-03

  Vi söker personer till en intervju


  Har du en intressant bakgrund? Ett intressant intresse, hobby eller livsstil som du gärna vill berätta för andra om för att inspierera? Då vill vi gärna prata med dig en halvtimme!
  » Läs mer


 • 2018-06-28

  Elcyklar som förändrar


  Nu är det dags för de med funktionshinder att få testa något livsförändrande. Nämligen elcyklar som öppnar nya möjligheter till omsorg och skapar gemenskap.
  » Läs mer