Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Åstorps bibliotek får meröppet den 28 april!

Foto: Linda Haddemo, Åstorps kommun

Meröppet på Åstorps bibliotek

Den 28 april invigs meröppet på Åstorps bibliotek och besökarna får tillgång till biblioteket från tidig morgon till sen kväll - året runt.

 

- Tanken är att meröppet ska göra så att åstorpsborna får möjlighet att använda biblioteket när det passar dem, säger Gunvor Maazon, samordnare på Åstorps bibliotek.

 

Meröppet gör att Åstorps bibliotek i ännu högre grad än idag blir biblioteksanvändarnas rum. För den som registrerar sig som meröppet-låntagare blir biblioteket tillgängligt mellan klockan 06.00 och 22:00, alla dagar, året runt.

 

Möjligheterna till spontanbesök förbättras när man blir meröppetkund. Människor kan mötas här, och studerande får bättre möjligheter att plugga i ett lugnt rum. Eller varför inte passa på att hålla en bokcirkel på söndagseftermiddagarna?

 

Under meröppet-tid kan besökaren bland annat låna och lämna böcker, hämta beställt material, läsa tidningar, använda dator och wifi, köpa en kopp kaffe eller ta kopior och göra utskrifter. Under bemannade öppettider finns samma goda service som vanligt för de som önskar.

 

Om du är intresserad av att bli en meröppetkund - gå då in på Åstorps bibliotek så hjälper personalen dig.


Meröppet invigs på Åstorps bibliotek den 28 april klockan 13.00 av kultur- och fritidsnämndens ordförande, Gun Friberg (s).

 

Alla intresserade hälsas välkomna att delta i invigningen!

 

När du vill veta mer, kontakta...

Gunvor Maazon

Bibliotekssamordnare
Åstorps bibliotek
Tel. 073-4175206

gunvor.maazon@astorp.se

www.bibliotekfh.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-04-25
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-07-10

  Åstorps kommun hjälper djuren i torkan!


  Det är tuffa tider för böndernas djur – varje grässtrå räknas! Och vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför bönder att använda en del av kommunens marker till förfogande eller för att klippa ner gräset och använda som foder. Vissa ytor går att stängslas till tillfälligt bete. Ytorna varierar allt från 1 till 10 hektar.
  » Läs mer


 • 2018-07-03

  Vi söker personer till en intervju


  Har du en intressant bakgrund? Ett intressant intresse, hobby eller livsstil som du gärna vill berätta för andra om för att inspierera? Då vill vi gärna prata med dig en halvtimme!
  » Läs mer


 • 2018-06-28

  Elcyklar som förändrar


  Nu är det dags för de med funktionshinder att få testa något livsförändrande. Nämligen elcyklar som öppnar nya möjligheter till omsorg och skapar gemenskap.
  » Läs mer