Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Kulturkalas och höstfest i åstorp

Mingel, magi och musik på Åstorps gator!

Välkommen på Höstfest och premiär för Åstorps Kulturkalas den 16 september!

 

 

Den 16 september bjuds det på festligheter i Åstorps centrum! Då hålls både Höstfest, arrangerat av Åstorps Eventgrupp och Kulturkalaset.

 

Klockan tio börjar Höstfesten som bjuder på något för hela familjen: musik, mat, bakluckeloppis, hoppborgar, hundparad, traktorer och gamla bilar. Dessutom har butikerna i centrum öppet extra länge, till klockan tre.

 

Från klockan ett tar Kulturkalaset vid och eftermiddagen bjuder bland annat på barnföreställning med Pettson och Findus, Meihemknatet där barn mellan 5 och 10 år kan delta i en löprunda, grafittilabyrint, orkestern SKROT samt magishow.

Framåt eftermiddag och kväll finns det möjlighet att lyssna på Åstorps Musikkår och Coverlovers på Kulturhuset Björnen och helsingborgsbandet Cruzh ser till att kvällen avslutas storstilat. Under hela Kulturkalaset finns Lydinge GKs mattält på plats i Kulturhuset Björnens trädgård.

 

- Den här dagen blir något alldeles nytt och speciellt i Åstorp, helt unik i sitt slag, säger Eva Zäther Löfgren, kultur- och fritidschef.

 

- Man kommer att kunna delta i aktiviteter eller bara titta på, prova att spela, måla, äta god mat, träffa sagofigurer och lyssna på musik. Vi vill skapa roliga aktiviteter i centrum, vi hoppas att många kommer och bidrar till att vi får en riktigt härlig dag tillsammans, avslutar Eva Zäther Löfgren.

Varmt välkommen till Höstfesten och Kulturkalaset!

 

Läs mer om kulturkalaset och programmet under dagen
www.astorp.se/kulturkalasetlänk till annan webbplats

När du vill veta mer, kontakta...

Eva Zäther Löfgren
Kultur- och fritidschef
Bildningsförvaltningen
Tel 073-4254078
eva.zatherlofgren@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2017-09-08
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-07-10

  Åstorps kommun hjälper djuren i torkan!


  Det är tuffa tider för böndernas djur – varje grässtrå räknas! Och vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför bönder att använda en del av kommunens marker till förfogande eller för att klippa ner gräset och använda som foder. Vissa ytor går att stängslas till tillfälligt bete. Ytorna varierar allt från 1 till 10 hektar.
  » Läs mer


 • 2018-07-03

  Vi söker personer till en intervju


  Har du en intressant bakgrund? Ett intressant intresse, hobby eller livsstil som du gärna vill berätta för andra om för att inspierera? Då vill vi gärna prata med dig en halvtimme!
  » Läs mer


 • 2018-06-28

  Elcyklar som förändrar


  Nu är det dags för de med funktionshinder att få testa något livsförändrande. Nämligen elcyklar som öppnar nya möjligheter till omsorg och skapar gemenskap.
  » Läs mer