Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Nu finns fettrattar att hämta gratis hos Medborgarkontoret

En blå fettratt i en PET-flaska.

Foto: NSVA

Snart är det jul och för många innebär det mycket matlagning. För att undvika stopp i avloppen är det viktigt att inte hälla ut fett och olja direkt i diskhon.

Fettet från matlagning kan i värsta fall leda till översvämning. Det lockar även till sig råttor till avloppsledningarna.

 

Det finns flera sätt att slänga matfett. Att hälla matoljan i en plastflaska med lock och lägga den i restavfallet är ett bra tips. NSVA delar ut gratis fettrattar som nu går att hämta hos Medborgarkontoret i Åstorp.

 

När du har friterat eller stekt färdig, så häller du fetter i flaskan och stänger locket. När flaskan är full så slänger du den i restavfallet. Fettratten återanvänder du.

När du vill veta mer, kontakta...

Medborgarkontoret

Storgatan 7

265 80 Åstorp

 

Telefon: 042-640 00

E-post: kommun@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-11-29
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2018-12-13

  Björnekullaskolan bjöd på stämningsfullt luciatåg


  Lucior, tärnor, stjärngossar och tomtar radade upp sig under torsdagsmorgonen för traditionsenligt luciafirande på Kulturhuset Björnen. Tillsammans bildade de ett stämningsfullt luciatåg.
  » Läs mer


 • 2018-12-13

  Åstorps kommun lanserar e-tjänster


  Nu lanserar vi vår e-tjänstportal där e-tjänster och blanketter finns samlade inom olika ämnesområden. Via e-tjänsterna kan du sköta många av dina ärenden med kommunen digitalt och framför allt - när det passar dig!
  » Läs mer


 • 2018-12-12

  Lugn stämning på Björnekullaskolan


  Trots förra veckans händelser har skolverksamheten fungerat bra på Björnekullaskolan. Stämningen på skolan bedöms som lugn och trygg men med en ökad medvetenhet om vilka rutiner som ska följas vid hot och våld. Elevhälsoteamet och skolkurator finns fortsatt på plats för att möta eventuell oro.
  » Läs mer