Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Nytt projekt ska öka sysselsättningen för utrikesfödda kvinnor

Den 14 februari anordnas en inspirationsträff för utrikesfödda kvinnor där Åstorps kommuns nya satsning Företagsam och Kombinatör presenteras. Satsningen kommer pågå under våren och ska stärka kvinnornas möjligheter att bli självförsörjande.

Utrikesfödda kvinnor som står långt från arbetsmarknaden har idag sämre förutsättningar att integreras i samhället och att börja arbeta eller studera.

 

Målet med projektet är att motivera utrikesfödda kvinnor ut mot självförsörjning och ge tillgång till det som de allra flesta nya svenskar saknar - nätverk och referenser.

 

Utbildningsföretaget Forza of Sweden kommer att hålla i en stor del av utbildningsdelarna. De har utvecklat en upplevelsebaserad metod där all kunskap varvas med upplevelser i - och utanför utbildningsrummet.

 

Under utbildningen kommer deltagarna att få kunskap kring yrkesbranscher, företagsamhet och framtida möjligheter. De kommer även utföra övningar i självledarskap och nätverkande samt ta del av olika nätverk och besöka företag. En kulturinsider kommer även att finnas med under utbildningen som själv har gjort sin resa till självförsörjning som utrikesfödd kvinna och kan nu agera som en kulturell brobryggare.

 

Satsningen anordnas av arbetsmarknadsenheten Activa och Näringslivsavdelningen tillsammans med Forza of Sweden samt Arbetsförmedlingen.

 

Inspirationsträff

När: 14 februari 09.30-10.30 och andra tillfället 11.00-12.00

Var: Activa, Bangatan 11 i Åstorp

När du vill veta mer, kontakta...

Johanna Sellert

Projektledare Forza of Sweden

johanna.sellert@forzaofsweden.se

 

Cathrine Kiefer

Projektkoordinator Arbetsmarknadsenheten, Activa

cathrine.kiefer@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2019-02-12
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna