Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Polisanmälan har gjorts för hot om skolskjutning – låg hotbild

Under eftermiddagen framfördes ett hot om skolskjutning på Hyllinge skola. Polisen har gjort bedömningen att hotbilden är mycket låg och att skolan kan ha öppet som vanligt på tisdag. 

Ett hot om skolskjutning har framförts via en text på en toalettdörr i högstadiedelen. Skolledningen har följt uppsatta rutiner och har polisanmält hotet vars hotbild bedöms som låg.


Under kvällen har skolledningen haft möte med kommunens kris- och säkerhetssamordnare för att diskutera vilka säkerhetsförebyggande åtgärder som kommer vidtas framåt.


Elevhälsan kommer att finnas på plats under morgondagen till de elever som känner sig oroliga.

När du vill veta mer, kontakta...

Claes Rindbro

Biträdande rektor
Hyllinge skola

 

tel: 0734-17 53 51

Senaste publiceringsdatum: 2019-06-03
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer