Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Populär cykelskola för föräldrar

Cykelskola

Att kunna cykla är inte alltid så självklart som många kanske tror. Inte heller är det särskilt lätt. Under sommaren hålls cykelskola på Familjecentralen i Åstorp.

Sedan mitten av juni håller Hagapunktens Familjecentral en cykelskola för att erbjuda vuxna som inte tidigare haft möjlighet att lära sig cykla. Syftet är att skapa en större självständighet, bättre hälsa, ökade jobbchanser och bättre trafikkunskap.


En förfrågan om att delta i kursen gick ut via kommunens familjecentraler och intresset att lära sig cykla i vuxen ålder visade sig vara stort, och kursen blev snabbt full. Fram till augusti träffas de över 10 gånger. Planen och förhoppningen är att hålla i fler cykelskolor framöver. Efter sommaren kommer en ny cykelkurs att anordnas.


Intresseanmälan

Du som är förälder med barn i förskoleålder kan redan nu anmäla ditt intresse till nästa cykelkurs. Cykelskolan är gratis och du får låna en cykel.

 

Du anmäler dig genom att skicka ett mail till Charlotta Dignan. Du kommer att bli erbjudan en plats i den ordningen din intresseanmälan kommit in.

När du vill veta mer, kontakta...

Charlotta ”Lotta” Dignan

Förskollärare

Hagapunktens Familjecentral
E-post: charlotta.dignan@astorp.selänk till annan webbplats

 

Senaste publiceringsdatum: 2019-07-03
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer