Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Så arbetar vi för ett rent Åstorp

Åstorps kommun arbetar aktivt för att lokalisera problemet med nedskräpning. Fler papperskorgar och mer städning är några av åtgärderna.

Åstorps kommun arbetar aktivt för att identifiera vart problemen med nedskräpning är för att placera papperskorgar så effektivt som möjligt. Det arbetas även dagligen med att hålla rent på gator och torg.

Tillsammans med NSR kommer kommunen att göra ytterligare ett krafttag för att förhindra att det skräpas ner.

Vem ansvarar för att hålla rent?
Kommunen ansvarar för alla allmänna platser och gator. Varje fastighetsägare är även ansvarig för att hålla rent på sin egen mark och gångbanan utanför fastigheten. Men det räcker inte utan alla invånare måste också ta ett ansvar. Du som invånare kan hjälpa till att hålla det rent genom att tänka på vart du slänger ditt skräp.

 

Lämna in en felanmälan
Om du vill anmäla nedskräpning, fulla papperskorgar eller har förslag på platser där det finns behov av nya papperskorgar. Beskriv ditt ärende och lämna din felanmälan via vår webbplats:

https://online.infracontrol.com/Public/Issue/Create?system=%C3%85storp+kommun&alias=Defaultlänk till annan webbplats

 

Senaste publiceringsdatum: 2019-02-18
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer