Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Samverkansavtal och medborgarlöfte mellan kommunen och Polisen för ökad trygghet

Ronny Sandberg och Anders Isgren skriver avtal.

Ronny Sandberg och Anders Isgren.

Under tisdagen skrev kommunen och Polisen under samverkansavtal och medborgarlöfte för att öka tryggheten och stärka det brottsförebyggande arbetet i Åstorp. Genom avtalen stärks ett redan tätt samarbete mellan Åstorps kommun och Polisen.

Anders Isgren, chef för lokalpolisområde Klippan och Ronny Sandberg, kommunstyrelsens ordförande skrev på avtalen under tisdagen. Detta innebär ett fortsatt samarbete med syfte att öka tryggheten och minska brottsligheten i Åstorps kommun.

 

Dokumenten har ett symboliskt värde, vilket markerar hur betydelsefullt parterna anser det vara att arbeta för ökad trygghet i Åstorps kommun. Polisens uppgift är att stoppa det pågående brottet och kommunens är att arbeta förebyggande.

 

- Vi har haft ett gott samarbete genom åren med Polisen. Nu stärker vår samverkan ytterligare, säger Ronny Sandberg.

 

Genom att samverka kring de fokusområden som tagits fram via statistik, trygghetsmätningen och kännedom om situationen i Åstorp kan insatser göras i ett tidigt skede.

När du vill veta mer, kontakta...

Ronny Sandberg

Kommunstyrelsens ordförande

042-64020

ronny.sandberg@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2019-04-09
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer