Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Stort intresse för feriearbete i sommar

Skylt med texten speedintervju.

Den 17 juni börjar de första ungdomarna sitt feriearbete i Åstorps kommun. Nytt för i år var att ungdomarna fick göra en kort intervju för att få erfarenhet av att delta i en rekryteringsprocess.

Under våren har arbetsmarknadsenheten Activa samordnat och koordinerat sommarens feriearbete för ungdomar i Åstorps kommun. Som vanligt erbjuder kommunen  feriearbete under tre veckor i tre perioder inom kommunens olika verksamheter.

 

Totalt fanns det 45 ferieplatser och det var 170 personer som ansökte om dessa. Utöver ferieplatserna anordnar kommunen även sommarjobb för ungdomar, till exempel idrottsledare till Sportcamp och till konceptet UngDrive, där ungdomar får möjlighet att driva ett eget företag under sommaren.

 

I april genomförde Activa och verksamhetsansvariga speedintervjuer där ungdomarna som sökt feriearbete fick en chans att presentera sig under en kort intervju. Syftet var dels att verksamheterna skulle få en möjlighet att träffa ungdomarna, men också att ge dem en erfarenhet av att delta i en intervju i rekryteringssammanhang.

Senaste publiceringsdatum: 2019-06-03
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna