Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Vinnare av årets företagsprofiler i Åstorp

Dick Sjöstrand

Dick Sjöstrand, vinnare av Årets Företagare 2018.

Den 23 maj anordnades årets företagarfest för att uppmärksamma företagare i Åstorps kommun och fira Företagarna Åstorps 100-års jubileum. Under kvällen delades pris ut för Årets Företagare, Årets Entreprenör och Årets Hållbarhetspris.

Årets företagare är ett samarrangemang mellan Företagarna och Åstorps kommun för att dela ut pris till de företagare som under året utfört en prestation i kommunen och som genom sitt sätt att vara, fungerar som en förebild för andra företagare.

 

Ett 50-tal företagare, tjänstemän och politiker var på plats på Lydinge Resort i Kvidinge för att hylla näringslivet, äta gott och mingla.

Vi säger stort grattis till vinnarna! Här hittar du nomineringstexterna och namnen på våra vinnare:



Årets Företagare

Dick Sjöland, ContainerPoolen i Sverige AB


ContainerPoolen i Sverige AB har under de senaste åren expanderat sin verksamhet på ett ansvarsfullt och lönsamt sätt. Expansionen kommer dels genom mer affärer med befintliga kunder vid sina filialer i Nyvång, Malmö och Jönköping. Utöver det så har bolaget expanderat geografiskt och öppnat en ny filial i Nykvarn utanför Stockholm vilket ger ytterligare potential till expansion. Dick driver verksamheten på ett professionellt och lösningsorienterat sätt vilket uppskattas både bland medarbetare och kunder. Vidare har Dick en förmåga att skapa nätverk och underhålla relationer långsiktigt, han har även en god förmåga att styra verksamheten trots att den har en geografisk spridning.



Årets Entreprenör

Alf Jensen, A.Schulman Nordic AB


Vinnaren till Årets Entreprenörpris 2018 är Alf Jensen som sedan 2013 är VD på A. Schulman Nordic AB, företaget som har till uppgift att sätta färg på plastprodukter runt om i världen. Alf har genom sitt stora engagemang och sin starka handlingskraft utvecklat bolagets anläggning i Åstorp och lyckats lyfta företagets resultat år efter år.



Årets Hållbarhetspris

Patrik Ekdahl, Ekdahls Slipservice AB


Vinnaren till Årets Hållbarhetspris i Åstorp 2018 visar en stor förståelse för att miljö- och klimatfrågan är ett gemensamt samhällsansvar och att en hållbar utveckling inte behöver ske på en bekostnad av ekonomisk tillväxt. Patrik Ekdahl och Ekdahls Slipservice AB har ett genomtänkt miljöarbete som lett till att de sänkt sin energiförbrukning och deras ambitiösa har dessutom lett till att mer grön el finns tillgänglig i elnätet så att fler kan ta del av den.

 

Senaste publiceringsdatum: 2019-05-24
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna