Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Lära

Här hittar du information om Åstorps kommuns förskolor och skolor. Du kan även läsa mer om bland annat skolskjuts, elevhälsa, fritidsgårdar och våra skolbibliotek.

Information med anledning av coronaviruset

Åstorps kommun följer händelseutvecklingen kring coronaviruset. Elever, vårdnadshavare och personal inom bildningsförvaltningen får kontinuerlig information via plattformen Edwise.


På vår startsida kan du läsa mer om hur Åstorps kommun arbetar med anledning av coronaviruset.

 

På Skolverkets hemsida kan du läsa uppdaterad information till skolor och förskolor.

 

Coronaviruset och covid-19 - skolverket.selänk till annan webbplats


Kostnadsfria kurser i Active Parenting

Under höstterminen kommer det att hållas kostnadsfria kurser i Active Parenting som vänder sig till föräldrar i Åstorps kommun med barn i åldern 1-12 år.


Kurserna Active Parenting hjälper dig som förälder förstå barnens behov och beteende och hur man kan förbättra kommunikationen mellan dig och ditt barn. Syftet är att barnen ska växa upp med en god självkänsla, utveckla ett gott självförtroende, kunna samarbeta och ta ansvar.


Active parenting - föräldrakurser

Utbildningsprogram för lärare

I Åstorps kommun erbjuder vi yrkesskickliga lärare att gå Aretemeriteringsprogram. Efter genomgången meritering har du möjlighet att söka förstelärartjänst i Åstorps kommun. 1 juli 2017 har Åstorp 23 st förstelärare. Alla förstelärare har genomgått (Aretemeriteringlänk till annan webbplats). Genomgången meritering är ett bevis för särskild yrkesskicklighet. Meriteringsprocessen är förankrad utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet och är ett sätt att kvalitetssäkra tillsättningen av förstelärartjänster. Åstorps förstelärare arbetar övergripande i hela kommunen med uppdraget att förändra och utveckla det pedagogiska arbetet, i syfte att öka elevernas kunskapsresultat.

 

Åstorps kommun deltar i forsknings- och utvecklingsprogram

Alla förskolor i Åstorps kommun deltar i ett forsknings- och utvecklingsprogram "Undervisning i förskolan". Programmets syfte är att synliggöra och identifiera begreppet undervisning. Barn ska inte bara stimuleras utan även utmanas. Arbetet sker i samverkan med Ifouslänk till annan webbplats (Innovation, Forskning och Utveckling i Skolan) Malmö Högskola och nio andra kommuner i Sverige. Programmet pågår 2016 till 2019.

 

Projekt för att bidra till elevers kunskapsutveckling

I augusti 2017 kommer Åstorp tillsammans med fyra andra skolhuvudmän att delta i forsknings- och utvecklingsprogrammet "Programmering i skolan" i syfte att vidareutveckla undervisningen så att inslag av programmering bidrar till elevers kunskapsutveckling. Stockholms universitet beforskar utvecklingsprogrammet.

Om bildningsnämnden

Bildningsnämnden är den ansvariga facknämnden i Åstorps kommun och du kan läsa mer om vilka som är ledamöter och vilka mål nämnden har satt för mandatperioden genom att klicka här!

 

Är du redo för nya utmaningar och vill vara med att utveckla vår verksamhet då är du välkommen till bildningsförvaltningen i Åstorps kommun. Med visionen Vi öppnar dörrar för framtiden söker vi dig, som är innovativ och utvecklingsinriktad och med ett genuint intresse för barn och ungas lärande. Se rekryteringsfilmen här!

Senaste publiceringsdatum: 2020-03-19
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Medborgarkontoret

Storgatan 7
265 80 Åstorp

Tfn: 042-643 00
Fax: 042-506 23
E-post: mbk@astorp.se

 

Frågor om förskola/barnomsorg?
Klicka här eller kontakta:
Petra Svensson
042-641 63

Telefontid: 08:30 - 10:00

petra.svensson@astorp.se

 

Bildningsförvaltningen
Storgatan 7
265 80 ÅSTORP
042-641 49
bin@astorp.se


Annika Hoppe
Förvaltningschef
042-641 50
annika.hoppe@astorp.se