Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

VI ÖPPNAR DÖRRAR FÖR FRAMTIDEN

 

Viktig information om GDPR!

 

Klicka här för mer information avseende nya lagen.

 

 

Är du redo för nya utmaningar och vill vara med att utveckla vår verksamhet då är du välkommen till bildningsförvaltningen i Åstorps kommun. Med visionen Vi öppnar dörrar för framtiden söker vi dig, som är innovativ och utvecklingsinriktad och med ett genuint intresse för barn och ungas lärande. Se rekryteringsfilmen härlänk till annan webbplats!

I Åstorps kommun erbjuder vi yrkesskickliga lärare att gå Aretemeriteringsprogram. Efter genomgången meritering har du möjlighet att söka förstelärartjänst i Åstorps kommun. 1 juli 2017 har Åstorp 23 st förstelärare. Alla förstelärare har genomgått (Aretemeriteringlänk till annan webbplats). Genomgången meritering är ett bevis för särskild yrkesskicklighet. Meriteringsprocessen är förankrad utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet och är ett sätt att kvalitetssäkra tillsättningen av förstelärartjänster. Åstorps förstelärare arbetar övergripande i hela kommunen med uppdraget att förändra och utveckla det pedagogiska arbetet, i syfte att öka elevernas kunskapsresultat.

Alla förskolor i Åstorps kommun deltar i ett forsknings- och utvecklingsprogram "Undervisning i förskolan". Programmets syfte är att synliggöra och identifiera begreppet undervisning. Barn ska inte bara stimuleras utan även utmanas. Arbetet sker i samverkan med Ifouslänk till annan webbplats (Innovation, Forskning och Utveckling i Skolan) Malmö Högskola och nio andra kommuner i Sverige. Programmet pågår 2016 till 2019.

 

I augusti 2017 kommer Åstorp tillsammans med fyra andra skolhuvudmän att delta i forsknings- och utvecklingsprogrammet "Programmering i skolan" i syfte att vidareutveckla undervisningen så att inslag av programmering bidrar till elevers kunskapsutveckling. Stockholms universitet beforskar utvecklingsprogrammet.

 

Fram till och med 2017 kommer samtliga förskole- och skolenheter granskas av Qualislänk till annan webbplats kvalitetssäkringssystem. Många av kommunens för- och grundskolor är redan nu Qualis-certifierade. Mer information om resultaten finns på enheternas egna sidor.


Bildningsfövaltningen satsar på ett systematiskt miljöarbete. Ett resultat är att alla förskolor och grundskolor är miljöcertifierade enligt Grön Flagg.

Bildningsnämnden är den ansvariga facknämnden i Åstorps kommun och du kan läsa mer om vilka som är ledamöter och vilka mål nämnden har satt för mandatperioden genom att klicka här!

Senaste publiceringsdatum: 2018-09-03
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Medborgarkontoret

Storgatan 7
265 80 Åstorp

Tfn: 042-643 00
Fax: 042-506 23
E-post: mbk@astorp.se


Frågor om förskola/barnomsorg?
Klicka här eller kontakta:
Petra Svensson
042-641 63

petra.svensson@astorp.se

Bildningsförvaltningen
Storgatan 7
265 80 ÅSTORP
042-641 49
bin@astorp.se


Annika Hoppe
Förvaltningschef
042-641 50
annika.hoppe@astorp.se