Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Evenemangskalender för Familjecentralerna


 • Onsdag öppet för alla i Hyllinge - Samling med bilder om barns rättigheter (Barnkonventionen)   
  Datum:  2019-11-20
  Tid: 8-13
  Plats: Hyllinge familjecentral


  Idag är det onsdag och öppet för alla i Hyllinge.Under förmiddagen erbjuds det lek, fika, sång, pyssel och härlig samtal.När det passar kommer jag ha en samling för barnen där jag berättar i bilder vilka rättigheter de har. På detta sätt informerar jag idag om vad barnkonventionen är som blir lag 2020.
  Idag är BVC och öppna förskolan på plats.
  » Direktlänk

 • Onsdagförmiddag på Hagpunkten - INSTÄLLT!!! Ingen cykelskola!   
  Datum:  2019-11-20
  Tid:  9.30-11.30
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp


  Tyvärr blir cykelskolan inställd idag då Lotta måste akut till tandläkaren. Men är du intresserad av att gå en längre kurs så skriv upp dig på vår lista så återkommer vi framåt vårkanten med datum för cykelskolans start.
  » Direktlänk

 • Onsdageftermiddag på Hagapunkten med öppet för alla - Vi firar Barnkonventionen med ballonger och såpbubblor!   
  Datum:  2019-11-20
  Tid:  13.00-16.30
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp


  Nu i november månad är det 30 år sedan Barnkonventionen kom till och det vill vi uppmärksamma med ett enkelt litet kalas. Vi kommer att dekorera med ballonger, blåsa såpbubblor och ha en enkel tipspromenad. Fika och sångstund som vanligt! Varmt välkomna!
  » Direktlänk

 • Torsdagförmiddag på Hagapunkten med öppet för alla - Vi pratar om psykisk hälsa och barnkonventionen!   
  Datum:  2019-11-21
  Tid:  8.30-13.00
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp


  Idag fortsätter vi att prata om hur man kan må rent psykiskt och hur man kan göra för att förebygga både för sig själv men även sitt barn för att bibehålla en god psykisk hälsa. Vi pratar också om vad man kan göra ifall man inte mår bra. Vi kommer också att ha en enkel liten frågesport om barnkonventionen som är informativ och bra att ta del av. Varmt välkomna!
  » Direktlänk

 • Torsdag i Kvidinge - Barnkalas för alla barnen. Barnkonventionen fyller 30 år.   
  Datum:  2019-11-21
  Tid:  8.30-12.30
  Plats:  Kvidinge


  Idag blir det barnkalas för alla barnen. Vid 9-tiden gör vi guldkronor till alla barnen så att de kan blir "kungar för en dag". Vi pyntar och gör fint. Alla kan vara med både babysar och uppåt. Sen gräddar vi bananplättar och vanliga plättar och dekorerar med frukt. Vid 10-tiden blir det kalas-fika. Sen sjunger vi tillsammans och avslutar med att blåsa såpbubblor. Hjärtlgt välkomna!
  » Direktlänk

 • Fredag öppet för alla i Hyllinge - Gympa 11.30-11.40 - Doktorn   
  Datum:  2019-11-22
  Tid: 8-12
  Plats: Hyllinge familjecentral


  Idag är det fredag och lätt fika serveras mellan 9.30-10.15. Sen går vi gemensamt till lilla gymnastiksalen vid skolan och har gympa. Ombyte är frivilligt men vattenflaska är bra att ha med.
  BVC och doktorn tar emot bokade besök.Alla är varmt välkomna!
  » Direktlänk

 • Fredag i Kvidinge - lek och sång. De som vill kan besöka Trollskogens förskola i Kvidinge. OBS!Besöket blir lite tidigare. Samling 9.45 vid FC och 9.50 vid stationen. Besöket varar till kl 11. (Idag stänger vi 12.00 på ÖF pga möte)   
  Datum:  2019-11-22
  Tid:  8.30-12.00
  Plats:  Kvidinge familjecentral


  Idag har vi öppet för alla åldrar. Det blir lek ock skoj. Vi fikar tilllsammans. De som vill kan besöka Trollskogens förskola för en guidad visning. Om man vill komma till Öppna Förskolan först så är det lagom att gå därifrån 9.45 och om man vill gå direkt så är där en del föräldrar som bestämt att träffas utanför bibiloteket klockan 9.50 (OBS ändrad tid). Efteråt kan man komma tillbaks på Fc för att fika och prata igenom hur man upplevde besöket. De som inte vill följa med kan stanna på Fc för att leka och sjunga. Tänk på att vi idag stänger 12.00 på grund av ett möte. Hjärtligt välkomna!
  » Direktlänk

 • Måndag på Hagapunkten - STÄNGT!   
  Datum:  2019-11-25
  Tid:  8.30-17.00
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp


  Idag blir det stängt på Hagapunkten då Lotta har semester. Hoppas vi ses en annan dag i veckan!
  » Direktlänk

 • Hagapunkten vecka 48 - STÄNGT PÅ GRUND AV UTBILDNING!   
  Datum:  2019-11-26 - 2019-11-28
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp


  Hagapunktens Öppna Förskola kommer tyvärr att hålla stängt under hela vecka 48 då Lotta är på semester och utbildning. Varmt välkomna att åka till Hyllinge eller Kvidinges öppna förskolor istället som håller öppet enligt schema. Kolla här i vår kalender för ständigt uppdaterad information om vad som gäller. Vi ses i vecka 49 då vi bland annat går på studiebesök till förskolorna Balders Hage på måndag och Tingdahls förskola på onsdag.
  » Direktlänk

 • Tisdag babycafe i Hyllinge -Våld i nära relationer - Pyssel Ljusstake   
  Datum:  2019-11-26
  Tid: 8-13
  Plats: Hyllinge familjecentral


  Varmt välkomna in till oss denna tisdag. Klockan 9.45 sjunger vi med de minsta barnen och efter det fikar vi. Under fikat pratar vi om "våld i nära relationer" som tyvärr är vanligt i vårt samhälle. Våldet drabbar både kvinnor och män, men kvinnor drabbas oftare av upprepat och mer allvarligt våld. Många barn upplever våld i sin familj.Hur kan våldet se ut? Var kan man få hjälp? Kom och lyssna och var så aktiv som du själv önskar i vårt tema idag.
  Efter sång, fika och prat erbjuds det att göra en ljusstake som passar att tända till första advent.Hoppas vi ses!
  » Direktlänk

 • Tisdagförmiddag Kvidinge - Babycafé. Barnmorskan på besök vid fikat. Sångstund med babyn.   
  Datum:  2019-11-26
  Tid:  8.30-13
  Plats:  Kvidinge


  Idag blir det Babycafé. Du med barn under 1 år är välkommen. Är du ny förälder, så visar vi dig runt. Vid fikat kl 10 får vi besök av barnmorskan Marianne, som berättar om tiden efter graviditet/förlossning, preventivmedel, bäckenbottenträning med mera. Du kan även ställa frågor. Sen blir det även en sångstund med babyn. BVC har öppet och vår sociala rådgivare finns på plats. Hjärtligt välkommen.
  » Direktlänk

 • Tisdageftermiddag Kvidinge - STÄNGT!   
  Datum:  2019-11-26
  Tid:  13-16
  Plats:  Kvidinge


  Tyvärr blir det stängt på eftermiddagen i Kvidigen idag. Lotta är på utbildning men vi hälsar er alla välkomna igen tillbaka en annan dag i veckan då verksamheten är öppen som vanligt.
  » Direktlänk

 • Onsdag öppet för alla i Hyllinge - "Hjälp barnet att våga sätta gränser" " Vad är nej eller okej?"   
  Datum:  2019-11-27
  Tid: 8-13
  Plats: Hyllinge familjecentral


  Idag läser jag boken "mera nej eller okej" för barnen. Vi får följa med "Mini" i sin vardag där han får hjälp med när han har rätt att säga "nej- jag vill inte" i mötet med andra vuxna. De vuxna har fått namnen "Goding" och "Fuling" i boken. Jag kommer att berätta vad som är bra att veta när man är en Mini och hur en Goding kan hjälpa Mini att undvika Fulingar. Och hur en Goding kan hjälpa Mini om han har träffat en Fuling.
   Pysslet idag är "stopp" jag bestämmer över min kropp. Välkomna
  » Direktlänk

 • Torsdag i Kvidinge - då sjunger vi! Adventspyssel   
  Datum:  2019-11-28
  Tid:  8.30-12.30
  Plats:  Kvidinge


  Idag har vi öppet för alla åldrar. Det blir fika vid 10-tiden, som vanligt. Sen blir det sångstund. Snart är det första advent. Vill ni göra något adventspyssel, så finns det tips och material. Hjärtligt välkomna!
  » Direktlänk

 • Fredag öppet för alla i Hyllinge - Gympa 10.30-11.40   
  Datum:  2019-11-29
  Tid: 8-13
  Plats: Hyllinge familjecentral


  Idag är det gympa. Vi går 10.30 till lilla salen vid skolan och har redskapsgympa. Alla kan vara med. Inget ombyte behövs men en vattenflaska är bra att ha med då barnen blir trötta av denna roliga aktivitet.
  Hoppas vi ses!
  » Direktlänk

 • Fredag i Kvidinge - lek, sång och adventspyssel   
  Datum:  2019-11-29
  Tid:  8.30-12.30
  Plats:  Kvidinge


  Idag har vi öppet för alla. Det blir lek och sång. De som vill kan adventspyssla för till helgen är det första advent. Vi kommer även att tända våra adventsljusstakar. Härligt med lite ljus i mörkret! Hjärtligt välkomna!
  » Direktlänk

 • Måndageftermiddag på Hagapunkten med besök på förskolan Balders Hage och Östra Förskolan!   
  Datum:  2019-12-02
  Tid:  13.00-16.30
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp


  Idag träffas de som är intresserade av ett studiebesök på förskolan Balders Hage utanför förskolan på Prästgatan 7 i Åstorp. Meddela Lotta om ni vill följa med så att vi vet hur många vi blir. Lotta följer med på besöket. Vi träffas utanför förskolan 12.55 och besöket är bokat till 13.00 och beräknas vara ca en timme. Efteråt går vi mot Östra Förskolan, Floragatan 1 för att även där få en rundtur. Besöket på Östra Förskolan börjar 14.15 och om man bara är intresserad av detta så kan vi ses utanför precis innan. Meddela Lotta i förväg så att vi vet vem som kommer. Alla tar sig på egen hand till och från förskolan.
  » Direktlänk

 • Tisdagförmiddag Kvidinge - Babycafé med tema familjefrid eller familjegräl?   
  Datum:  2019-12-03
  Tid:  8.30--13
  Plats:  Kvidinge familjecentral


  Idag blir det fika som vanligt vid 10 tiden. Nu börjar juldofterna sprida sig och det blir Kvidinge-pepparkaka till fikat. Efter det kommer vi att prata om familjerelationer. Ibland känns allt gott och det är fridfullt i familjen, men det händer att amn blir osams och ibland går det över till gräl och till och med våld. Vad gör man då? Marie berättar om våld, hot och viken hjälp man kan få. Sen blir det babysång och mysstund. Välkomna!
  » Direktlänk

 • Tisdageftermiddag i Kvidinge - julpyssel, lek och "mellis".   
  Datum:  2019-12-03
  Tid:  13-16
  Plats:  Kvidinge


  Nu närmar sig julen. Kom och gör lite julpyssel och julmys. Vi sjunger och tränar på julsånger och ringlekar. Snart ska vi ha julfest! Välkomna
  » Direktlänk

 • Onsdagfömiddag på Hagapunkten med besök på Tingdals förskola!   
  Datum:  2019-12-04
  Tid:  10.15-11.15
  Plats:  Vattenverksvägen 3, Åstorp


  Idag träffas de som är intresserade av ett studiebesök på Tingdals förskola utanför förskolan ca 10.10. Lotta följer med på besöket som beräknas vara ca en timme. Säg till om ni vill ha hjälp att hitta dit. Om ni är intresserade av att delta så meddela Lotta så vi vet hur många vi blir. Kom sen gärna till Öppna Förskolan i morgon torsdag så vi kan prata om hur besöket var och hur ni upplevde det. Varmt välkomna!
  » Direktlänk

 • Onsdageftermiddag på Hagapunkten - STÄNGT!   
  Datum:  2019-12-04
  Tid:  13.00-16.30
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp


  I eftermiddag är Öppna Förskolan stängd på grund av handledning av personalen. Varmt välkomna en annan dag i veckan!
  » Direktlänk

 • Torsdag i Kvidinge - sångstund, fika och samtal om brandsäkerhet. "Tänd ett ljus, men kom ihåg att släcka det".   
  Datum:  2019-12-05
  Tid:  8.30-12.30
  Plats:  Kvidinge


  Idag kommer vi att prata om brandsäkerhet efter fikat. Mia kommer att ta emot er idag, för Ingela är på kurs. Mia kan även att visa hur hjärtstartaren fungerar för er som önskar det. Sen blir det sångstund precis som vanligt. BVC har öppet och doktorn finns på plats idag. Hjärtligt välkomna!
  » Direktlänk

 • Fredag 6/12 stängt i Kvidinge och Hyllinge   
  Datum:  2019-12-06
  Tid:  Stängt
  Plats:  Hyllinge och Kvidinge


  Idag är det stängt både i Kvidinge och Hyllinge. Personalen är på utbildning. Välkomna nästa vecka!
  » Direktlänk

 • Tisdagförmiddag Kvidinge - Babycafé med julmys   
  Datum:  2019-12-10
  Tid:  8.30-13
  Plats:  Kvidinge


  Idag på babycaféet blir det julfika samtidigt som vi pratar om "julmys". I år är ju första julen för er tillsammans med den lilla nya babyn. Tips och tankar kring hur man kan fira sin första jul tillsammans så att det blir mysigt utan stress. Vad blir annorlunda nu när man har ett litet barn? Idag är det årets sista babycafé. Nästa tisdag blir det julfest mellan 16-18 (stängt på fm) och då är ni hjärtligt välkomna på festen! Då ska vi äta gröt, skinka och julost, kaffe och clementin. Sen sjunger vi julsånger tillsammans och dansar kring granen. Alla kan vara med. Sist kommer tomten. Mer info på Familjecentralen. Skriv upp dig på listan om du vill komma.
  » Direktlänk

 • Tisdageftermiddag Kvidinge - öppet för alla med lek, sång och "mellis". Vi klär julgranen!   
  Datum:  2019-12-10
  Tid:  13-16
  Plats:  Kvidinge


  Idag klär vi julgranen. Barnen kan hjälpa till. Sen sjunger vi julsånger och gör "mellis". Snart är det dags att fira lucia. Vi firar lucia på luciadagen den 13/12. Då kommer ni väl! Sen blir det julfest den 17/12 kl 16-18 med lite julmat, dans kring granen och tomtebesök. Anmäl dig på listan på familjecentralen
  » Direktlänk

 • Onsdag på Hagapunkten - STÄNGT!   
  Datum:  2019-12-11
  Tid:  8.30-17.00
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp


  Idag håller Öppna Förskolan stängt då Lotta har semester. BVC och läkarmottagningen har öppet efter bokade besök.
  » Direktlänk

 • Torsdag på Hagapunkten och Kvidinge - STÄNGT!   
  Datum:  2019-12-12
  Tid:  8.30-13.00
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp, Kvidinge


  Idag är all personal på Åstorp kommuns familjecentraler iväg på utbildning och därför håller alla Familjecentraler stängt. Hoppas vi ses en annan dag i veckan!
  » Direktlänk

 • Fredag Kvidinge - vi firar Lucia   
  Datum:  2019-12-13
  Tid:  8.30-12.30
  Plats:  Kvidinge


  Kom och fira Lucia! Alla kan vara med - från babysar och uppåt. Vi gör ett eget litet luciatåg. Kom gärna med glitter i håret, tomtekläder eller kom som lucia, stjärngosse, tärna, pepparkaksgubbe/gumma eller tomtenisse. Det blir lussefika. Hjärtligt välkomna!
  » Direktlänk

 • Måndageftermiddag på Hagapunkten med extra babycafé för dig med barn 0-12 månader!   
  Datum:  2019-12-16
  Tid:  13.00-16.30
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp


  Eftersom morgondagens babycafé är inställt hoppas vi att ni alla istället har möjlighet att komma denna måndageftermiddag istället. För er som är intresserade så kan man idag göra ett gipsavtryck av sin babys händer eller fötter. Skriv upp er på listan som finns på Hagapunkten eller kontakta Lotta så gör hon det. Det blir sångstund och fika också för dom som önskar det. Varmt välkomna!
  » Direktlänk

 • Tisdag julfest för alla i Hyllinge   
  Datum:  2019-12-17
  Tid: 8-13
  Plats: Hyllinge familjecentral


  Återkommer med mer info längre fram.
   Sista öppningstillfället innan jul.
  » Direktlänk

 • Tisdagförmiddag på Hagapunkten - STÄNGT!   
  Datum:  2019-12-17
  Tid:  8.30-12.00
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp


  Idag håller hela Hagapunkten stängt på förmiddagen då personalen har planeringsdag. BVC öppet efter tidsbokning i eftermiddag.
  » Direktlänk

 • Onsdag på Hagapunkten med öppet för alla - Välkomna på Julfest!   
  Datum:  2019-12-18
  Tid:  9.30-13.30
  Plats:  Hagagpunkten, Åstorp


  Idag blir det julfest på Hagapunkten! Vi upprepar det lyckade konceptet ifrån Halloween-festen med att ha en form av knyt-kalas. Kom till Hagapunkten och skriv upp dig om du är intresserad och välj något från vår lista på vad du kan ha med dig. Mer information och hålltider kommer längre fram.
  » Direktlänk

 • Jul och nyår på Hagapunkten - STÄNGT!   
  Datum:  2019-12-23-2020-01-06
  Plats:  Hagapunkten, Åstorp


  Hagapunktens Öppna Förskola håller stängt under jul- och nyårsdagarna. BVC har öppet enligt tidsbokning. Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Vi ses 2020...
  » Direktlänk
Senaste publiceringsdatum: 2016-11-16
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Annelouise Lindquist Eckerström Verksamhetschef
Tel. 042-640 53 annelouise.eckerstrom@astorp.se


Ingela Lindström

Samordnare

Tel. 0435-20247, 0734-254041

ingela.lindstrom@astorp.se

 

Familjecentralen i Åstorp

Hagapunkten

Idrottsgatan 11 B, Åstorp (kartalänk till annan webbplats)

Charlotta Dignan

charlotta.dignan@astorp.se
ÖF 042-642 78, 0731-487538

BVC 042-406 01 85

Socialrådgivare Telefontid tisd. 8-12

042-644 28


 

Familjecentralen i Kvidinge

Skolgatan 6, Kvidinge (kartalänk till annan webbplats)
Ingela Lindström

ingela.lindstrom@astorp.se
ÖF 0435-202 47, 0734-254041

BVC 042-406 02 01

Socialrådgivare Telefontid tisd. 8-12

042-644 26


 

Familjecentralen i Hyllinge

Ågatan 19 M, Hyllinge (kartalänk till annan webbplats)

Maria Andersson

maria.andersson2@astorp.se
ÖF 042-22 51 28, 0734-175354
BVC 042-50270

Socialrådgivare Telefontid tisd. 8-12

042-644 29