Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Kost

På denna sida hittar du matsedlar för förskolan, skolan, äldreomsorgen och även en vegetarisk matsedel för förskola och skola.


Matsedel i skola


Skanna QR-kod nedan för grundskolans matsedel

Matsedel för grundskola

Matsedel i förskola

Kostenhetens mål är att erbjuda bra mat som främjar god hälsa, att utveckla måltidsverksamheten och sätta matgästerna i centrum. Vi tillagar varm huvudkomponent till näringsriktiga måltider i förskolor, skolor och äldreomsorg. Vi följer livsmedelsverkets riktlinjer vid planering av måltider. Så mycket som möjligt lagas från grunden med bra råvaror och med fokus på hälsa, klimat och hållbarhet.

 

Maten påverkar miljön bland annat genom utsläpp av växthusgaser, övergödning, utfiskning och användning av växtskyddsmedel. En del mat har stor påverkan på miljön och en del har mindre. Kött är det livsmedel som påverkar miljön mest. Därför är det bra av miljöskäl att minska mängden kött och öka mängden grönsaker, baljväxter, potatis och spannmål.


Skanna QR-kod nedan för förskolans matsedel

Matsedel förskola

Vegetarisk matsedel (förskola och skola)


Matsedel i äldreomsorgen

Visste du att andelen maträtter som vi tillagar från grunden är 80 procent i förskolan och skolan samt 90 procent i äldreomsorgen?

 

Har du frågor eller funderingar kring verksamheten kontakta oss gärna.

Senaste publiceringsdatum: 2019-02-07
Sök på hela astorp.se