Konsthallen

Åstorps konsthall ligger i Åstorps bibliotek, centralt i Åstorp.
Konsthallen ska öka intresset för och kunskapen om konst och konstnärliga uttryck.

Varje år visar vi ett mindre antal utställningar med både lokala och andra konstnärer. Konsthallen arbetar även med att nå ut med konst till barn och unga samt äldre i kommunen genom olika aktiviteter.

Genom en långsiktig och processinriktad verksamhet ska konsthallen etableras som en given mötesplats i det lokala samhället, och en självklar destination för både den lokala, regionala och nationella konstpubliken.

Guidade konstvisningar

Nu startar konstverksamheten upp guidade visningar av sina utställningar.
Visning av Påfågelns andedräkt:
Konstseniorerna (65+) 24 mars kl. 14:00
Offentlig visning 21 mars kl. 18:00

Gruppbesök i konsthallen

Skolklasser är välkomna att besöka konsthallen tillsammans med ansvariga lärare. Grupper från förskola, skola, SFI, äldreboenden och liknande är välkomna att boka en kostnadsfri guidad visning av aktuell utställning.

OBS!
Tänk på att fortsatt hålla avstånd till övriga besökare när du besöker konsthallen och Åstorps bibliotek och att stanna hemma om du känner dig sjuk.

Johan Herder - DETTA ÄR JAG en blandad utställning med Johan Herder

21 maj - 12 augusti

Konstnären Johan Herder föddes dec 1952 i Värmland. När Johan var 3 flyttade hans familj till Helsingborg och efter grundskolan utbildade han sig till Skräddare i Malmö. Därefter hade han ett sommarjobb 1970 på Hardys of Knightsbridge, ett skrädderi London.

1971 åkte Johan tillsammans med en tjej till Stockholm och började arbeta som designer på den då kända butiken GUL o BLÅ och stannade där fram till 1975. Johan designade bla. en jeansmodell 1973 som heter ”JohanJeansen” som går att ses på Nordiska museets digitala museum.

Sommaren 1975 åker Johan till Danmark och vidarutbildar sig på tillskärarakademin i Köpenhamn. Efter Köpenhamn åkte Johan tillbaka till Stockholm och startade ett företag som som bla. designade arbetskläder åt sjukvården och hade det fram 1976.

1977 började Johan arbeta på Tore Wretman-koncernen på restaurang Wictoria som servitör och utbildade sig senare på Operakällarens festvåning för att lära sig etikettservering. Efter den utbildningen åkte Johan till den Haag i Holland och arbetade som butler åt den Svenska Ambassadören.

1979 återvände Johan till Stockholm för att ta hand om ”sitt konstnärskap” Johan började utveckla fotografin och publicerades i tidningen FOTO nr 10 1980 under rubriken Galleri. Började att måla tavlor 1980 och har därefter fortsatt med både måleri och fotgrafi fram tills nu.

På mitten av åttiotalet inredde Johan Diskoteket Kool cat club, Wivels kungsgatan Stockholm med målningar.

Med Andy Warhols medgivande så gjorde Johan ett Vernissagekort med Andy Warhols signatur, till utställningen på Galleriet Sturegatan 19 i Stockholm som visade ”Details of Renaissance Paintings” av Botticelli, Leonardo Da Vinci och Paulo Occelli. Idén till vernissagekortet kom från Johan Herder

Stockholm Inferno var 5 uppmärksammande utställningar mellan 1988-1990 där totalt 110 konstnärer ställde ut. Den första utställningen var på restaurang Oaxen och 3 av utställningarna var på restaurang Wiktoria i kungsträgården, 1 på Daily news cafe Sverigehuset Hamngatan Stockholm.

1992 återvänder Johan Herder till Skåne och flyttar till Ljungbyhed. Och på den vägen är det.

---
Konsthallen är öppen under bibliotekets bemannade öppettider.
Se alternativa öppettider på bibliotekets hemsida, bibliotekfh.se.
Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.

JAG, DU, VI!

Konstworkshop för barn 8-15 år
29 juni kl. 10-13 på Kvidingebadet eller
30 juni kl.10-13 på Tingvalla

Kom och var med på en workshop och skapa fantastiska konstverk i gips. Vi skissar, ritar och skulpterar!
Först jobbar du med en personlig idé med papper och penna, och sen bygger vi vidare gemensamt i lera och gips. Ta på oömma kläder.
Det handlar om att utveckla en idé, till en skiss, till ett färdigt konstverk. Den konstnärliga processen helt enkelt!
Handledare: en livslevande konstnär (Lena Ignestam) plus medhjälpare.
Tid: 3 h, fika ingår.
Workshopen är gratis men kräver föranmälan, begränsat antal platser!


Konsthallens öppettider

Konsthallen är öppen under bibliotekets bemannade öppettider, som du hittar på bibliotekets hemsida, se länk nedan.

Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.

Tänk på att visa extra distans och hänsyn i dessa tider! Åstorps kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Senast ändrad • 2022-06-04

Kontakt