Kvidinge friluftsbad

Från den 16 augusti har Kvidinge friluftsbad endast öppet på lördagar och söndagar fram till 13 september.

Vi har fått in önskemål om att förlänga badets öppettider under vardagar fram till skolstart. Detta är inte möjligt då vi inte har bemanning att hålla entrén och kiosken öppen. Vi har inte heller badvärdar på plats.

Du är varmt välkommen att besöka badet på helgerna. Under vardagar är badet tillgängligt för skolverksamhet och för ungdomar mellan 10-18 år med gårdskort på fritidsgården. Läs mer på Kvidinge fritidsgårds Facebooksida.

Friluftsbadet ligger med en fin utsikt över Söderåsen. Här finns en 25 metersbassäng, en barn- och undervisningsbassäng och en "plaskdamm" för de minsta barnen.

Temperaturen i badet är mellan 25 och 26 grader.

På badet finns en kiosk med försäljning av glass, dricka, kaffe och fika. Kiosken är öppen när badet är öppet. Du kan även låna böcker och tidningar från biblioteksvagnen.

Ö‌ppettider för allmänheten och tider för motionsim

Dag

Tid

Motionssim


Lördag10:00-18:3008:30-10:00

Tom 13 sep

Söndag10:00.18:30


Tom 13 sep


Entré/insläpp stängs 30 minuter före angiven stängingstid.

Regler inför besöket

På friluftsbadet finns alltid badvärdar som ser till att det är ordning och reda. Det är dock viktigt att veta att du alltid badar under eget ansvar. Tänk på att följa regler och ta hänsyn till andra badgäster.

Du som förälder/ledare är alltid ansvarig för medföljande barn. Lämna aldrig ett barn utan uppsikt. Barn under 10 år ska av säkerhetsskäl alltid ha sällskap av en vuxen som ansvarar för barnet. Detsamma gäller alla, oavsett ålder, som inte kan simma. Simkunnighet är 200 meter.

Eget ansvar och hänsyn till andra.
Följ regler och rutiner. Ta hänsyn till andra badgäster.

Barn på badet
Du som förälder/ledare är alltid ansvarig för medföljande barn. Lämna aldrig ett barn utan uppsikt.

Barn under 10 år ska av säkerhetsskäl alltid ha sällskap av en vuxen som ansvarar för barnet. Detsamma gäller alla, oavsett ålder, som inte kan simma. Simkunnighet är 200 meter.

Rökning och alkohol
Rökning på Kvidingebadet är förbjudet. Rökning får ske på anvisad plats utanför badområdet. Alkoholhaltiga drycker får inte tas med in på området.

Hundar
Hundar får inte medtas in på badet.

Begränsat antal besökare
Vi har begränsat antalet besökare till max 500 personer som får vara på badet samtidigt.

Vi säljer säsongskort som vanligt men vill uppmärksamma dig om att vi inte kan släppa in dig om gränsen för maxantalet har uppnåtts, trots att du har säsongskort. Tänk på att vara ute i god tid speciellt under varma dagar då badet är välbesökt.

Håll avstånd till varandra
Det är viktigt att vi alla hjälps åt att hålla avstånd till varandra. Vi sätter ut markeringar i marken för att visa rekommenderat avstånd till andra besökare när du till exempel står i kö vid entrén eller kiosken.

Extra städning på badet
Vi städar utsatta områden flera gånger varje dag.

Kom ombytt och duscha hemma
För att minska belastningen på våra omklädningsrum uppmanar vi dig att komma ombytt och duscha hemma efter ditt besök på badet.

Omklädningsrummen är öppna men vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Bastu
Bastun hålls stängd tillsvidare.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Folkhälsomyndigheten rekommenderar till fysisk aktivitet utomhus och därför är Kvidinge friluftsbad öppet i sommar. Friluftsbad och badhus är även undantagna lagen om max 50 besökare. Enligt Folkhälsomyndigheten sprider sig inte covid-19 via bassängvatten eller annat badvatten. Däremot är simskolan stängd enligt tidigare beslut.

Vi vill gärna hålla badet öppet hela säsongen. Tänk därför på att tvätta händerna ofta, håll avstånd till andra och stanna hemma om du är det minsta sjuk.

Varje vecka kommer vi värdera och ompröva våra ordningsregler och stämma av dessa mot Folkhälsomyndighetens direktiv.

Entrépriser

Entrébiljett

Pris

Vuxen

30 kronor

Ungdom under 18 år

15 kronor

Barn under 7 år tillsammans med målsman

Fri entré

Pensionär under 70 år

15 kronor

Pensionär 70+ år

Fri entré

Skolor och barnomsorg inom Åstorps kommun

Fri entré

Säsongskort vuxen

400 kronor

Säsongskort ungdom

250 kronor

Säsongskort pensionär

250 kronor

10-kort ungdom under 18 år och pensionär under 70 år

100 kronor

10-kort vuxen

250 kronor

Kontakt

Senast ändrad • 2020-08-17