Sommarsimskola

Att kunna simma är det första steget för ökad säkerhet i och vid vatten! Men det handlar om mycket mer än att endast lära sig att simma. Vattenkunskap är ett förhållningssätt till vatten för att du ska kunna känna frihet och glädje i livet.

Det är Åstorps kommun som arrangerar simskolan på Kvidinge friluftsbad under sommaren. Genom lek och roliga övningar tränar vi upp vattenvanan så att barnen känner sig trygga och bekväma i vattnet. Detta varvas med simträning, som till exempel grunderna i bröst- och ryggsim. Tänk på att barn utvecklas i olika takt. Vissa barn känner sig direkt hemma i vattnet, andra behöver mer tid att vänja sig.

Simskola sommaren 2021

Barn som börjar årskurs 1, 2 och 3 till hösten 2021 är välkomna att anmäla sig.

Simskolan pågår måndag till fredag under två veckor. Varje lektion är en timme lång inklusive uppvärmning och samling innan och efter lektionen.

Du kan välja mellan två olika perioder:

Period 1: 21 juni - 2 juli (ingen simskola på midsommarafton den 25 juni)
Period 2: 5 juli - 16 juli

Kostnaden för sommarsimskolan är 400 kr per barn.

Anmälan

Anmälan öppnar måndag 31 maj klockan 9.00 via följande länk:

Sista dag för anmälan är den 18 juni.

Mer information om simskolan finns under frågor och svar här nedan. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar via: simskola@astorp.se

Inga bussresor för barn på fritidshem

På grund av coronapandemin arrangeras inga bussresor till simskolan för barn som går på fritidshem. Du som vuxen ansvarar för att lämna och hämta ditt barn.

Beslutet fattades av Bildningsförvaltningen med anledning av pandemin. Det handlar om att fortsätta vidta försiktighetsåtgärder vad gäller smittspridning genom att inte blanda många vuxna och barn från olika håll i bussarna.

Skolan ansvarar för obligatorisk simundervisning enligt läroplanen och simning ingår i undervisningstiden för idrott och hälsa. Simskolan på friluftsbadet i Kvidinge med fokus på vattenvana är en frivillig fritidsverksamhet jämförbar med andra fritidsaktiviteter som fotbollsskola eller liknande.

För vem?

Simskolan är för barn som börjar årskurs 1, 2 och 3 till hösten 2021 . Medföljande vuxen ansvarar för att barnen är ombytta och klara inför simskolan.

När och var?

Simskolan pågår måndag till fredag under två veckor på Kvidinge friluftsbad. Du kan välja mellan två olika perioder:

Period 1: 21 juni - 2 juli
Period 2: 5 juli - 16 juli

Varje lektion pågår i en timme inklusive uppvärmning och
samling innan och efter lektionen.

Midsommarafton 25 juni är alla lediga från simskolan.

Vilka tider kan man välja?

Följande tider finns att välja under båda perioderna måndag till fredag:

09.00 - 10.00
10.15 - 11.15
11.30 - 12.30
12.45 - 13.45
14.00 - 15.00

Hur många barn är det i varje simskolegrupp?

Det är max 15 barn i varje grupp.

Finns det några krav på förkunskaper?

Simskolegrupperna är inte nivåbaserade och riktar sig till nybörjare.

Kostnad?

400 kr. Betalning sker online vid anmälan.

Hur anmäler jag mitt barn till simskolan?

Anmälan till årets simskola öppnar i slutet av vecka 21. Länk till anmälan läggs upp på denna webbsida samt skickas ut via skolans informationssystem Tieto Education.

Sista dagen för anmälan är den 11 juni.

Information med anledning av coronapandemin

Vi reseverar oss för eventuella ändringar beroende på hur pandemisituationen utvecklas. Vid eventuella ändringar kommer du som har skickat in en anmälan att informeras.

Vi vill vi påminna om de råd och riktlinjer som gäller för att minska smittspridningsrisken och ber er att stanna hemma från simskolan vid minsta symptom.

För att undvika trängsel vid ombyte och dusch kommer de olika simgrupperna växla mellan att byta om i omklädningsrum eller omklädningstält. Om barnet klarar sig själv är det bra om du som medföljande vuxen inte är med i omklädningsrummet eller omklädningstältet.

Om du som vuxen väljer att stanna kvar på badet under lektionen finns det gott om plats för att kunna hålla avstånd till övriga gäster.

Kontakt

Senast ändrad • 2021-06-11