Årets företagare i Åstorps kommun - "Priset innebär en stor energikick för oss"

Henrik och Björn Gibrand vid golfbanan i Lydinge Resort.

Henrik och Björn Gibrand är Årets företagare i Åstorp.

Det rådde högtidlig stämning bland den lilla skara som samlades på Lydinge Resort i Hyllinge under fredagen när Åstorps kommun och Företagarna Åstorp delade ut pris till årets företagare Henrik och Björn Gibrand.

Vinnarna av Årets företagare 2020 är Henrik och Björn Gibrand som driver Lydinge Resort i Hyllinge. Enligt motiveringen är de sanna entreprenörer med en innovativ syn på utvecklingen av företaget genom satsningar på golfbanan, hotellet, restaurangen och nya boenden.

För de båda bröderna betyder utmärkelsen mycket.

– Det känns väldigt hedrande att vi blir bekräftade på den här resan vi gör med företaget och priset innebär en stor energikick för oss, säger Björn Gibrand och fortsätter:

– Vi är också väldigt glada för vår nära dialog och goda samarbete med kommunen som gör att vi kan bygga verksamheten vidare.

Bröderna Gibrand har stora planer för hur Lydinge Resort ska fortsätta utvecklas. I anknytning till golfbanan planeras både bostäder och en friskvårdshall med olika aktiviteter.

– Vi har alltid gästen i centrum och när vi märker att gästerna uppskattar vårt arbete eldar det vår glöd och passion för företaget ytterligare, säger Henrik Gibrand.

Björn och Henrik Gibrand fick motta diplom, blommor och tal från kommunen och Företagarna Åstorp som var på plats under en pandemivänlig prisceremoni. – Vi är mycket glada och stolta över att Henrik och Björn Gibrand satsar och utvecklar sitt företag i Åstorps kommun. De har en tydlig bild av hur företaget och platsen ska utvecklas. Deras visioner och genomförande gör dem utan tvekan till mycket värdiga vinnare av priset, säger Ronny Sandberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Företagarna Åstorp ser pristagarna som förebilder inom företagsamhet. De utvecklar och driver sin verksamhet i sann entreprenörsanda, säger Magnus Persson, ordförande Företagarna Åstorp.

Lydinge resort

Lydinge Resort ligger i Hyllinge och har 25 anställda.

Motivering:

Årets Företagare 2020 - Henrik och Björn Gibrand – Lydinge Resort AB

Vinnarna av Årets företagare 2020 har en innovativ syn på utvecklingen av sitt företag Lydinge Resort AB. Med sina medvetna och strategiska satsningar på golfbanan, hotellet, restaurangen och nya boenden, skapar de en fantastisk plats med gästen i centrum.

Henriks och Björns idéer och realiserandet av dessa, om hur och vad som ska utvecklas inom verksamheten, ger företaget en stark position på marknaden. Under ett år som har erbjudit utmaningar så har verksamheten en fortsatt stark utveckling.

Henrik och Björn Gibrand är sanna entreprenörer som ser möjligheter snarare än svårigheter!

Priset Årets företagare

Varje år utser Åstorps kommun och Företagarna Åstorp “Årets företagare” tillsammans med en kommitté av representanter från företagen. Framöver kommer även årets miljöpristagare att presenteras.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2021-08-20

Kontakt