Gratis kulturskola för barn och unga i Åstorps kommun

Bild

Alla terminsavgifter för att gå på Åstorps Kulturskola är borttagna. Det betyder att barn och unga nu kan gå gratis på Kulturskolans olika kurser.

Från och med januari 2022 blir alla kurser på Kulturskolan kostnadsfria för både nya och gamla elever. Du betalar endast för eventuell instrumenthyra.

— Det känns fantastiskt! Tack vare statsbidrag för likvärdig skola kan vi erbjuda gratis kurser till alla barn och ungdomar i Åstorps kommun. Det gör att alla, oavsett ekonomiska förutsättningar, kan delta i Kulturskolans undervisning, säger Annette Holmberg, chef för Kulturskolan i Åstorp.

På Kulturskolan kan barn och ungdomar lära sig spela musikinstrument, sjunga, spela teater och skapa konst.

Hur anmäler jag mig till Kulturskolan?

Du kan anmäla dig till Kulturskolan när som helst, men det största nyintaget är vid terminsstart. Intagning till Kulturskolan sker i den ordning anmälningarna har kommit in.

Det finns lediga kurser att ta del av utan någon kötid. Dock finns det några ämnen som är mycket populära och där har vi lite längre väntetid, säger Annette Holmberg.

— De här instrumenten kan du börja på direkt: trummor, trumpet, horn, trombon, baryton, tuba, tvärflöjt, klarinett och saxofon. Det finns också någon plats ledig i teatergrupp för ålder 7-9 år och i teatergrupp för ålder 13-16 år.

Läs mer om Kulturskolans kurser på:

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-01-28

Kontakt