Strular ekonomin? Det finns hjälp att få!

Lena Karolidou är budget- och skuldrådgivare i Åstorps kommun.

Lena Karolidou är budget- och skuldrådgivare i Åstorps kommun. Att ta hjälp av Lena är alltid gratis och tystnadsplikt råder.

Har du problem med ekonomin? Då är du varmt välkommen att höra av dig till vår budget- och skuldrådgivare Lena Karolidou. Hon hjälper Åstorpsbor som av olika anledningar tappat kontroll över ekonomin.

Om du befinner dig i en situation där du är orolig över din ekonomi, har skulder eller svårt att få pengarna att gå ihop finns hjälp att få. Vår budget- och skuldrådgivare Lena erbjuder hjälp och stöd till dig som vill förbättra din privatekonomi. Vi kan tillsammans hjälpa dig att prioritera och få överblick över din ekonomi, ansöka om skuldsanering eller sätta upp en hållbar budget.

– Många kommer till mig för att deras livssituation förändrats, exempelvis för att man blivit arbetslös, sjukskriven eller gått igenom en skilsmässa. Oavsett i vilken situation man befinner sig i är det viktigt att komma ihåg att det aldrig är för sent att ta tag i sin ekonomiska situation. Så när du känner en stress över att få ihop din ekonomi, är det en bra signal att höra av sig till mig, säger Lena.

Det är helt kostnadsfritt att få budget- och skuldrådgivning om du är folkbokförd i Åstorps kommun. Lena har även tystnadsplikt.

Tips för att få koll på ekonomin

Kronofogden har samlat ihop fem konkreta tips för vad du kan göra dig själv om du befinner dig i en knepig ekonomisk situation.

Behöver du hjälp att få koll på din ekonomi kan du använda dig av Konsumentverkets budgetkalkyl. Du hittar den via länken nedan.

Konsumentverket har en onlinetidning "Koll på pengarna" som du kan ta del av, där finns mycket bra läsning och tips för att hålla bättre koll på din ekonomi. "Koll på pengarna" finns som nedladdningsbar pdf på engelska, arabiska, somaliska och persiska.

Skuldsättningsgrad i Åstorps kommun

I Åstorps kommun har antalet skuldsatta personer minskat under 2021 jämfört med föregående år. Samma trend har setts i omkring 200 kommuner i landet där antalet skuldsatta personer minskat. Däremot har summan av skulderna ökat, likaså i Åstorps kommun. Detta visar statistik som Kronofogden nyligen presenterade över skuldsättningsgraden i landets kommuner. Läs mer på Kronofogdens hemsida.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-02-11

Kontakt