Internationell körtävling anordnas i Åstorp

Parkuskar och hästar

Fotograf: Karolina Swärdh

Åstorps kommun är huvudsponsor till en internationell körtävling (CAI) som går av stapeln den 12 maj. Tävlingen anordnas av Åstorpsortens ryttarförening och Krika Körsällskapen.

Förfrågan att anordna en 2 och 3-stjärnig körtävling i Åstorp kom från Internationella Ridsportförbundet (FEI) till Åstorpsortens Ryttarförening och Krika Körsällskap som i sin tur kontaktade kommunen. Att få en förfrågan om att anordna en internationell körtävling hör inte till vanligheterna, senast det skedde var 2009. Tillsammans med Åstorps kommun som huvudsponsor har detta nu gjorts möjligt och i morgon den 11 maj klockan 19.00 invigs tävlingen med tal av kommunchef Jonas Jönsson.

–Åstorps kommun har fantastisk natur och omgivning för både hästar, ryttare och kuskar, och vi värnar om hästsporten och hästnäringen i kommunen. Vi är även belägna i en region som är känd för väldigt många duktiga ryttare och uppfödare, därför kändes det som en självklarhet att vi skulle gå in som huvudsponsor och vara med och göra detta möjligt, säger Jonas Jönsson.

Länk till evenemanget och program hittar ni nedan:

 

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-05-11

Kontakt