Porten till Söderåsen har invigts

Bild

På onsdagen den 18 maj invigdes ”nya” Tingvalla strövområde, ett projekt som pågått under ett år och går under namnet Porten till Söderåsen.

Solen sken och stämningen var på topp när det var dags för invigning. Invigningen inleddes med tal från Jonas Jönsson, kommunchef i Åstorps kommun följt av traditionsenlig bandklippning. Barnen hade möjlighet att testa på fågelskådning och föreningen IS Skanne anordnade en tipspromenad. Därtill bjöds det på korv med bröd och fika.

Under ett års tid har området bland annat fått nya uppmärkta slingor, hinderbana, utegym och fler grillplatser. Det har även tagits fram nya informationsskyltar och kartor och parkeringen har ramats in med gabionmur som klätts i murgröna.

­— Tingvalla har en otrolig potential och vi ville att fler skulle få ta del av den här spännande naturen och göra Tingvalla till en känd plats som kompletterar och stärker utbudet på Söderåsen. Tack vare stöd från Leader och Europeiska Landsbygdsfonden har arbetet med att utveckla Tingvalla varit möjligt, säger Jonas Jönsson, kommunchef i Åstorps kommun.

Skyltar Tingvalla

Nya informationstavlor har tagits fram.

Utegymmet på Tingvalla

Utegym i trä.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-05-20

Kontakt