Högtidlig stämning på Åstorps näringslivsfest när företag prisades

Bild

Årets näringslivsfest i Åstorp.

Det rådde högtidlig stämning på Lydinge Resort i Hyllinge under torsdagen när Åstorps kommun och Företagarna Åstorp delade ut priser under årets näringslivsfest.

Kvällen inleddes med trevligt mingel som följdes av middag, prisutdelningar och underhållning av komikern Johan Wester.

Vinnare av Årets Företagare 2021 blev Solotec AB som grundades 2002 och drivs av Magnus Persson och Lars Johansson. Företaget jobbar med solceller och installation av dessa och satsar mycket på hållbarhet.

- Det känns fantastiskt roligt att bli omnämnd och uppmärksammad. Detta har gjorts möjligt tack vare att våra fantastiska medarbetare, säger Lars Johansson, ägare av Solotec AB.

Priset Årets Entreprenör delades ut till Åstorps Glasmästeri AB och Årets Hållbarhetspris tilldelades Körslätts gård.

Flera priser delades ut under kvällen

Inte mindre än totalt sju priser delades ut till företag som utmärkt sig lite extra inom Åstorps näringsliv mellan 2019-2021.

- På grund av pandemin har vi inte kunnat anordna tillställningar som dessa och därför kändes detta år lite extra speciellt och högtidligt, säger Susann Cardell, näringslivsutvecklare i Åstorps kommun och fortsätter:

- Att få möjlighet att lyfta näringslivet i Åstorp och hylla dem på detta sätt känns väldigt glädjande. Det är inspirerade att få ta del av det engagemang och den innovation som finns inom Åstorps kommuns näringsliv. Tack till alla fantastiska företag som medverkade och gjorde näringslivsfesten till en oförglömlig kväll.

Pristagare

2021

Årets Företagare 2021: Magnus Persson och Lars Johansson – Solotec AB.

Med stor motivation och målmedvetenhet driver Årets Företagare Solotec AB. Sedan 2002 har Magnus och Lars byggt upp ett mycket stabilt och lönsamt företag, med ett varumärke som står sig starkt på marknaden. Genom att följa utvecklingen har de lyckats expandera verksamheten på ett mycket framgångsrikt sätt. Årets Företagare erbjuder kunderna, tillsammans med sina engagerade medarbetare, totallösningar inom elautomation.

Solotec AB

Årets Företagare 2021 blev Solotec AB. I bild från vänster: Dick Sjöland, Magnus Persson, Ronny Sandberg, Lars Johansson, Johan Wester.

Årets Entreprenör 2021: Kim Hansson – Åstorps Glasmästeri AB.

Årets Entreprenör äger och driver Åstorps Glas AB, företaget ingår i samarbetsorganisationen Glaskedjan. Kim startade i glasbranschen redan som liten när han följde med sin pappa där hantverkskunnandet och skapandet lockade honom. Kim har varit med och startat upp företag i branschen.

2015 köpte Kim bolaget Åstorps Glas och började driva i egen regi med stort utvecklingsfokus. Därefter gick han med i Glaskedjan där alla företag är delägare. Idag är det ett välskött företag med sex anställda på Lillgatan i Åstorp.

Kim Hansson

Årets Entreprenör 2021: Kim Hansson – Åstorps Glasmästeri AB

Årets Hållbarhetspris 2021: Magnus Bengtsson – Körslättsgård.

Vinnaren till Årets Hållbarhetspris 2021 är en lantbrukare som värnar om de små insekterna och organismerna i landskapet. Magnus Bengtsson, driver ekologisk växtodling på Körslättsgård vid kanten av Söderåsen. Magnus arbetar aktivt med att skapa boplatser och livsmiljöer i odlingslandskapet för pollinerarna och insekterna. Med ekologisk växtodling främjas en frisk matjord med hög biologisk aktivitet , vilket möjliggör att jorden bättre står emot klimatförändringarna. Vi alla är beroende av ett fungerande ekosystem med stor biologisk mångfald.

Hållbarhetspris

Vinnaren till Årets Hållbarhetspris 2021 är Magnus Bengtsson på Körslättsgård.

2020

Årets Företagare 2020: Björn Gibrand och Henrik Gibrand - Lydinge Resort AB.

Vinnarna av Årets Företagare 2020 har en innovativ syn på utvecklingen av sitt företag Lydinge Resort AB. Med sina medvetna och strategiska satsningar på golfbanan, hotellet, restaurangen och nya boenden, skapar de en fantastisk plats med gästen i centrum.

Henriks och Björns idéer och realiserandet av dessa, om hur och vad som ska utvecklas inom verksamheten, ger företaget en stark position på marknaden. Under ett år som har erbjudit utmaningar så har verksamheten en fortsatt stark utveckling. Henrik och Björn Gibrand är sanna entreprenörer som ser möjligheter snarare än svårigheter!

Lydinge

Årets Företagare 2020: Björn Gibrand och Henrik Gibrand - Lydinge Resort AB.

Årets Entreprenör 2020: Stellan Fredriksson – S. Fredriksson bil & Maskin AB

Stellan är en sann entreprenör som under många år utvecklat sitt företag med en stark drivkraft och målsättning. Från ett enmansföretag med start 2008, till att idag vara ett större etablerat företag med gott renommé i Nordvästra Skåne. Med sina 11 anställda och en egen stor välskött fastighet utvecklar han företaget i Åstorp. Företaget är verksamt inom grävnings- och anläggningsarbeten, grusterminal, lastbilsverkstad, transporter med mera.  

Stellan

Årets Entreprenör 2020: Stellan Fredriksson – S. Fredriksson bil & Maskin AB

Årets Hållbarhetspris 2020: Patrik Johansson – Solserv Solutions & services Europé AB.

Vinnaren till Årets Hållbarhetspris 2020 är en innovatör och företagsledare med sikte på recycling och kompostering. Han har flera ben i sin verksamhet med förpackningar för livsmedelsindustrin varav en del komposterbara. Ett annat segment är komposteringsmaskiner som är unika i sitt slag, vilka komposterar livsmedelsrester på 24 timmar.

Patrik Johansson driver sina företag med stor målmedvetenhet och är en katalysator för utvecklingen, där kunden behov står i centrum. Patrik är involverad och arbetar med olika projekt inom FN, olika universitet etcetera, där hållbarhetsfrågor är i fokus, vilket bidrar till en mer hållbar värld.

Solserv

Årets Hållbarhetspris 2020: Patrik Johansson – Solserv Solutions & services Europé AB.

2019

Årets Företagare 2019: Stefan Olsson och Jonas Andersson - A&O Marmor och Granit AB.

A&O Marmor och Granit representerar ett bolag som har rötterna i urberget men med fokus på framtiden och dess möjligheter. Genom hög kompetens, fokus på kvalitet och kunden i fokus, har bröderna Stefan Olsson och Jonas Andersson under många år utvecklat sin verksamhet i A & O Marmor och Granit AB. Stabil och lönsam tillväxt kombinerat med miljöfokus gör bröderna till verkliga föredömen.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-06-03

Kontakt