Gator i centrala Åstorp avstängda 10-11 augusti med anledning av tv-produktion 

Kartan visar berörda gator.

Bilden visar var flaggvakter finns stationerade samt var det är stopp för infartstrafik.

Onsdagen den 10 augusti från 13.00 och hela torsdagen den 11 augusti stängs Torggatan och Skolgatan av för genomfartstrafik. Anledningen till detta är att en tv-serie ska spelas in i centrala Åstorp. 

Under vecka 32 kommer Harmonica Films AB att filma scener till tv-serien “Slutet på sommaren” i centrala Åstorp. Tv-serien kommer senare att sändas på Viaplay. Från och med 13.00 onsdagen den 10 augusti samt hela torsdagen kommer följande gator att påverkas:

  • Torggatan – helt avstängd
  • Skolgatan – helt avstängd
  • Korsningen Torggatan/Skogsgatan är avstängd för infart
  • Korsningen Köpmansgatan/Skolgatan är avstängd för infart

Här är infart möjligt med hjälp av flaggvakter 

Flaggvakter kommer att finnas stationerade på två platser för att släppa in nödvändig trafik vid behov. Flaggvakter kommer att finnas i korsningen Esplanaden/Skolgatan samt vid korsningen Storgatan/Torggatan.

Köpmansgatan och Storgatan är öppen för trafik som vanligt.

Alla verksamheter på berörda gator är öppna som vanligt 

Alla verksamheter är öppna som vanligt under inspelningsdagarna och självklart har alla boende på berörda gator tillgång till sina hem som vanligt. Parkering på ovan nämnda gator är dock förbjuden under inspelningstiden, undantaget elbilsparkeringen på Torggatan/Storgatan.  

Varför stängs gatorna av? 

Gatorna stängs av för att produktionsbolaget behöver kontrollera vad som syns i bild och för att få inspelningsmiljön att överensstämma med den tilltänkta tidseran som tv-serien ska utspela sig i.  

Tack för visad hänsyn 

Produktionsbolaget Harmonica Films AB och Åstorps kommun förstår att detta påverkar ett antal av kommunens invånare men tackar ödmjukt för er förståelse och visad hänsyn. Om du går förbi när filmning pågår vill vi gärna be er att undvika att stanna upp eller titta in i kameran. Ifall du befinner dig vid inspelningsplatsen och har frågor finns platschef på plats för att hjälpa dig, fråga efter Henriette eller Sofia.  

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-08-03

Kontakt

Kontakt