Vaccination mot covid-19

Vaccinering i armen

Det är fortfarande viktigt att vaccinera sig mot covid-19 för ett gott skydd mot svår sjukdom. Höstens vaccinationsinsats mot covid-19 inleds i mitten av september på kommunens vård- och omsorgsboende samt till personer med hemsjukvård i ordinärt boende.

Vaccination med påfyllnadsdos/höstdos kommer att erbjudas i turordning till personer som bor på Vidåsen, Astern och sedan till personer som har hemsjukvård i ordinärt boende. Vaccineringen inleds i mitten av september och beräknas vara klar i oktober.

Rekommendationer för påfyllnadsdos

Påfyllnadsdoser är viktiga för att behålla ett gott skydd mot allvarlig sjukdom i covid-19.

De vacciner som används mot covid-19 i Sverige ger ett gott skydd mot allvarlig sjukdom och död. Skyddseffekten avtar med tiden, och därför rekommenderar Folkhälsomyndigheten påfyllnadsdoser till alla vuxna.

Påfyllnadsdos rekommenderas till personer i riskgrupper samt till personer som är 65 år eller äldre. Region Skåne skickar kallelse för vaccination till personer som är 80 år och äldre, oavsett boendeform.

Under hösten erbjuds även påfyllnadsdos till alla personer som är 18–64 år. Det ska ha gått minst fyra månader sedan förra vaccinationstillfället. Du bokar själv en tid för vaccination om du inte har hemsjukvård eller bor på ett vård- och omsorgsboende.

Så här bokar du tid för vaccinering mot covid-19

Bokning av vaccinationstid görs via länken nedan:

Vaccintider – Region Skåne Länk till annan webbplats.

Där finns information om lediga tider samt var det finns drop in-mottagningar för vaccination. Bokning av tid kan även ske via e-tjänsterna på 1177.se. E-legitimation krävs för bokning online. Saknas e-legitimation eller ett svenskt personnummer kontaktas en vaccinationsmottagning via telefon.

Kontaktuppgifter till mottagningar som vaccinerar mot covid-19 i Skåne hittar du under länken: Kontaktuppgifter till mottagningar som vaccinerar mot covid-19 i Skåne Länk till annan webbplats.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-08-24

Kontakt