Här tas första spadtaget för Bjärshögsskolan

PEAB mfl första spadtaget

Igår 1 september togs äntligen första spadtaget för nya Bjärshögsskolan i centrala Åstorp. Skolan byggs av PEAB och beräknas stå färdig sommaren 2025.

Vid Bjärshögsplanen i Åstorp, bakom gamla Haganässkolan ska den nya skolan – Bjärshögsskolan växa fram. Igår sattes spaden i marken för att markera starten av bygget. Bjärshögsskolan blir en skola från förskoleklass till sjätte klass, men även anpassad grundskola och träningsskola.

–Det är glädjande att bygget av Bjärshögsskolan nu kommer igång. Det kommer att bli en ny och modern skola som kommer att tillgodose en stor del av de behov med förskole- och skolplatser som vi sett i kommunen. Lokalerna kommer att öka möjligheterna till flexibla och framåtsyftande arbetssätt som främjar elevernas lärande. Både elever och medarbetare kommer att få en kreativ och fräsch arbetsmiljö att vistas i. Vi ser verkligen fram emot det färdiga resultatet, säger Annika Hoppe, förvaltningschef på bildningsförvaltningen.

–Det här projektet är en viktig framtidssatsning för invånarna i Åstorp och vi är stolta över att få bidra till den. Skolan kommer att bli en mötesplats för såväl elever och personal som för kommunens invånare. Kort sagt är det här ett fint exempel på vårt närproducerade samhällsbygge, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

Därför byggs en ny skola i Åstorp

Den gamla Haganässkolan har rivits då det finns ett behov av att skapa fler skolplatser i centrala Åstorp följd av att Åstorps kommun växer.

Den nya förskolan ska ersätta tre befintliga förskolor: Solgården, Hagagården och Piongården, då det även finns stort behov av att utöka fler förskoleplatser i centrum.

Bjärshögsskolan kommer erbjuda 395 platser för F-6, 30 platser för anpassad grundskola och 180 förskoleplatser. Önskad effekt av Bjärshögsskolan och förskolan ska främja en modern pedagogik och stödja den hälso- och idrottsprofil som skolan har. Skolan beräknas stå färdig sommaren 2025.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-10-06

Kontakt