Äldre får besök av polisen

Kommunpolisen Marie Nilsson och aktivitetssamordnare Ellen van Meurs Savbrant

Kommunpolisen Marie Nilsson och aktivitetssamordnare Ellen van Meurs Savbrant

I förra veckan fick hyresgästerna på Punkthusets trygghetsboende ett uppskattat besök av Åstorps kommunpolis Marie Nilsson för att prata om trygghet i kommunen.

Äldre personer och personer med nedsatt funktionsförmåga kan drabbas av brott på grund av att de kan ha svårt att försvara sig. Det kan handla om att någon stjäl pengar eller värdesaker genom att lura sig in i deras hem eller genom bedrägeri per telefon.

Som en trygghetsåtgärd har Åstorps kommuns aktivitetssamordnare Jessica Hall och Ellen van Meurs Savbrant bjudit in polisen till Punkthuset och Rönnåsens trygghetsboende för att informera om vilka förebyggande åtgärder man själv kan göra och vad man ska tänka på.

Nio hyresgäster på Punkthuset trygghetsboende samlades i förra veckan för en fika tillsammans med kommunpolisen Marie Nilsson och aktivitetssamordnarna. Under besöket berättade Marie allmänt om polisens arbete i regionen och hyresgästerna fick möjlighet att ställa frågor. Diskussionen ledde även in på frågor gällande trygghetskänsla i trafiken samt belysning i närmiljön.

Marie Nilsson menar på att Åstorp över lag en trygg kommun för äldre att bo i, men man behöver ändå vara vaksam och veta hur man skyddar sig mot bedrägerier:

– Riktiga banker och kreditinstitut ringer aldrig sina kunder och frågar om koder och kontonummer. Sådan information ska vi aldrig lämna ut per telefon. Det är också bra att tänka på att inte visa sin kod i affären, säger Marie.

På polisens hemsida finns tips och råd för hur du skyddar dig mot brott och bedrägerier. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-09-19

Kontakt