Starkt företagsklimat i Åstorps kommun enligt Svenskt Näringslivs ranking

Bild på byggarbetsplats.

Åstorp klättrar från plats 126 till plats 85 i Svenskt Näringslivs ranking som mäter företagsklimat i Sveriges kommuner.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv sin ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Åstorp kommun har klättrat till plats 85 från föregående år där vi låg på plats 126. Åstorp kommun har arbetat strategiskt med rankingens olika frågor sedan årsskiftet 2020/2021. Hela kommunen har genom förvaltningsledningen aktivt prioriterat frågor som ska stärka företagsklimatet. Susann Cardell, Näringslivsutvecklare är mycket nöjd över resultatet:

– Det är jätteroligt att vårt gemensamma arbete med att stärka företagsklimatet har gett resultat. Sedan 2020/2021 har vi arbetat strategiskt med olika utpekade frågor inom kommunen. Som exempelvis myndighetsärenden, bättre kommunikation och utveckling av kundtjänst. Detta är områden som berör många företagare. Vi arbetar ständigt med att fortsätta stärka de områden som behövs för att Åstorp kommun ska utvecklas inom näringslivet, säger Susann Cardell, Näringslivsutvecklare i Åstorps kommun.

Kommunchef Jonas Jönsson håller med:

–Vi är otroligt glada över det resultat vi gör i årets ranking. Vi har arbetat väldigt mycket med frågor som rör företagsklimat under en lång period. Det har varit något som hela kommunen har arbetat med tillsammans, därför är det fantastiskt roligt att se att detta arbete gett resultat, säger Jonas Jönsson, Kommunchef i Åstorps kommun.

Företagsklimat är hela kommunens fråga som berör alla förvaltningar. Bra företagsklimat bidrar till ett starkare näringsliv och stärker sysselsättningen i kommunen. Ett starkt och positivt företagsklimat leder också till att fler företag vill etablera sig i kommunen.

Läs mer här:

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-03-28

Kontakt