Lyckat projekt med Fritidsenheten och Arbetsmarknadsenheten!

Bild till LSS nyhet

Från vänster har vi Torbjörn som är arbetsledare, Matteus, Mats och Tommy.

Kultur- och Fritidsenheten och Arbetsmarknadsenheten samverkar i ett projekt där personer från LSS nu arbetar på Fritidsenheten. Projektet går ut på att involvera personer med särskilda behov på arbetsmarknaden, responsen av projektet har varit väldigt positiv!

Bengt Nordén är projektledare för projektet, han berättar att projekt är väldigt lärorikt för alla på arbetsplatsen. Mats, Matteus och Tommy är ett härligt gäng som är ute och håller koll på omgivningen i kommunen. Deras arbetsuppgifter kan variera allt ifrån att åtgärda fel och synpunkter inrapporterade av kommuninvånare till att plocka skräp och se över våra lokaler. 

Gänget blir helt enkelt sysselsatta med ett riktigt jobb och deltar i alla arbetsrelaterade möten. Arbetsplatsträffar, avtackningar och en massa annat. Detta skapar inkludering och gemenskap i arbetslivet vilket betyder oerhört mycket för Matteus, Mats och Tommy.

— Killarna slutför alltid sina arbetsuppgifter även fast det tar lite längre tid vissa gånger. Men jag är så himla nöjd med detta projekt och med killarna, de tillhör gänget. Jag skulle aldrig vilja vara utan dem, säger Bengt Nordén, fritidschef i Åstorps kommun.

Matteus och Tommy tycker om att få arbeta och vara ute i naturen och rensa ogräs men även plocka skärp. De båda två tycker även om att få vara sociala och prata med sina kollegor. Mats håller med om detta men påpekar även att han gillar det fysiska arbetet att få arbeta med musklerna istället för huvudet är något han gillar.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-12-15

Kontakt