Musikriket kommer till Åstorp!

Marie Bergman och Lasse Englund är några av artisterna som uppträder i Åstorp i år.

Marie Bergman och Lasse Englund är några av artisterna som uppträder i Åstorp i år. Bild hämtad från: https://www.musikriket.nu/press/

Irländska sjömanssånger, smäktande ackordeontoner och skitig amerikansk folkmusik. Låter det spännande? Det är bara lite av vad Musikriket bjuder på under årets turnéer.

Musikriket bygger på tanken att alla ska kunna njuta av bra musik, oavsett var man bor. Turnéerna är ett samarbete mellan Musik i Syd, 15 kommuner och en lång rad samarbetande organisationer.

Istället för stora spelningar på stora scener med stora publikhav blir det nära och intimt. Åtta musikaliska höjdare ger sig ut på vägarna under året, nio om man räknar en konsert som blev uppskjuten från i fjol på grund av sjukdom. Tillsammans gör de 68 konserter i 15 kommuner.

Först ut är ackordionisten Minna Weurlander som kommer till Kulturhuset Björnen den 5 februari kl. 17:00.

– En av de häftigaste upplevelserna med Musikriket är att artisterna är precis lika taggade som publiken. Upplägget skapar en särskild närhet och stämning och det är alltid lika roligt att få se, säger Mats Holtne, producent på Musik i Syd.

I Åstorp arrangeras konserterna av Musik i Syd i samverkan med Åstorps kommuns kultur- och biblioteksenhet, Åstorps Riksteaterförening och Studieförbundet Vuxenskolan. Konserten i Kvidinge arrangeras även i samverkan med Kvidinge Hembygdsförening.

Här är alla årets artister

Minna Weurlander – Kulturhuset Björnen 5 februari kl. 17:00

Marie Bergman & Lasse Englund – Kulturhuset Björnen 21 april kl. 19:00

Quilty – Hembygdshallen i Kvidinge 21 september kl. 19:00

Isabella Lundgren & Martin Sjöstedt – Kulturhuset Björnen 26 november kl. 17:00

Övriga artister (framträder inte i Åstorp/Kvidinge):

Diana Vilarinho

Sara Zacharias

Det blev handgemäng

Läs mer på musikrikets hemsida:

Bilder på artisterna hittar du här:

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-01-19

Kontakt