Ny riskklassningsmodell gällande livsmedel från 1 januari 2024

Lismedelsverket

Från och med nästa år 2024 kommer kontrollmyndigheterna att börja använda ett nytt sätt att beräkna hur mycket kontroll som livsmedelsföretag ska få. Livsmedelsverket bjuder in till ett digitalt seminarium tisdagen den 14 februari klockan 09:00-11:00 där du som företagare eller branschrepresentant kan delta för att få information om den nya riskklassningsmodellen.

Arbetet med en ny modell för att beräkna hur mycket kontroll som livsmedelsföretag ska få, så kallad riskklassning, har pågått under flera år.

Under 2023 kommer kontrollmyndigheterna att påbörja arbetet med att klassa om redan verksamma livsmedelsföretag och beräkna hur mycket kontroll dessa ska få varje år från och med 2024. Kontrollmyndigheterna kommer därför att behöva få in nya uppgifter om alla livsmedelsföretag för att kunna göra denna omklassning.

Digitalt seminarium

Tisdagen den 14 februari klockan 09:00-11:00 bjuder Livsmedelsverket in till ett digitalt seminarium. Där kan du som företagare eller branschrepresentant delta för att få information om den nya riskklassningsmodellen. I slutet av seminariet finns möjlighet för deltagarna att ställa frågor. För er som inte kan delta denna dag kommer presentationen att spelas in, så att ni kan ta del av den i efterhand. Ingen föranmälan behövs.

För att delta gå in på följande sida och klicka sedan på anslut till mötet:

På följande länk kan ni läsa mer om den nya riskklassningen:

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-02-08

Kontakt