Hösten 2025 är Bjärshögsskolan redo för inflyttning!

Tal Per-Johan Flenner Rektor och områdeschef  Område centrum

Tal av Per-Johan Flenner rektor och områdeschef i område centrum.

Måndagen den 13 februari togs det andra spadtaget inför bygget av nya Bjärshögsskolan. Skolan ska bli en skola från förskoleklass till sjätteklass men även anpassad grundskola och träningsskola. I anslutning till skolan kommer det även finnas en förskoleverksamhet.

Det rådde festlig stämning när cirka 400 glada förskole- och skolbarn fick se spaden sättas i marken för nya Bjärshögsskolan. Spadtaget firades under förmiddagen med tal, dans och musik av artisten Pidde P som uppträdde.

Bjärshögsskolan kommer att erbjuda 395 platser för F-6, 30 platser för anpassad grundskola och 180 förskoleplatser. Den önskade effekten av Bjärshögsskolan och tillhörande förskolan är att de ska främja en modern pedagogik och stödja den hälso- och idrottsprofil som skolan har.

—Det blir första enheten i Åstorps kommun där vi har möjlighet att följa barnens utveckling från ett års ålder upp till 13 år, i och med att skolan är en F-6 skola. Det är också den första nya skolan som byggts i Åstorp på länge vilket är roligt, säger Per-Johan Flenner, rektor i område centrum och fortsätter:

—Det lyfter nivån på förskola och skolmiljön för både pedagoger och barn i vår kommun. Lokalerna i nya skolan är utformade för att kunna utveckla arbetssätt och metoder i förskola och skola.

Kommunchef Jonas Jönsson instämmer.

—Vi ser fram emot att inviga Bjärshögsskolan hösten 2025, vi vet att det är efterlängtat och därför känns det extra kul. Både elever och medarbetare kommer att få en kreativ och fräsch ny arbetsmiljö att vistas i där det kommer finnas alla möjligheter att uppnå deras fulla potential, säger Jonas Jönsson kommunchef.

Varför byter skolan namn?

En av eleverna på tidigare Haganässkolan är faktiskt den som kommit på namnet till den nya skolan. Hans pedagoger berättade en dag att området heter Bjärshög och då var namnet Bjärshögsskolan självklart tyckte han – och så blev det!

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-02-17

Kontakt