Jobba som sommarvikarie hos oss inom funktionsstöd!

Ung man sorterar tvätt i soffan med hörlurar på.

Nu behöver Åstorps kommun sommarvikarier till funktionsstödsverksamheterna. Vi söker dig som vill jobba i en spännande och inbjudande kommun, samla på dig ovärderlig erfarenhet och samtidigt bidra till en meningsfull och aktiv vardag för omsorgstagarna. Vem vet, kanske stannar du längre än sommaren?

Under en hel sommar får du chansen att lära känna många nya personligheter med olika intressen, åsikter och förutsättningar. Samtidigt samlar du på dig arbetslivserfarenhet och personliga erfarenheter som du kommer att ha stor nytta av framöver både i ditt arbetsliv och i din personliga utveckling.

Ansök till att bli sommarvikarie

Funktionsstödsverksamheten i Åstorp består av sex grupp-/servicebostäder, personlig assistans, korttidstillsyn för barn och unga samt daglig verksamhet. En viktig del i vårt arbete handlar om bemötande och att bidra till att målgruppen får en bra vardag.

Vår målgrupp

Vi arbetar med människor i alla åldrar med fysiska, kognitiva och psykiska funktionsvariationer. I arbetet ingår att ge dessa personer stöd och hjälp i vardagen. Detta kan innebära att stödja och vara behjälplig med omvårdnad, matlagning och i hemmet vanligt förekommande sysslor samt stödja dem i att delta i fritidsaktiviteter.

– Inom funktionsstödsverksamheten är vårt uppdrag att ge invånaren stöd och omsorg utifrån behov och funktion för att möjliggöra jämlika levnadsvillkor och delaktighet. Att jobba inom funktionsstöd innebär att stödja en annan person i deras vardag. Hos oss kan man göra skillnad för någon annan på riktigt. Om du är du lyhörd, lugn och flexibel så kan arbete inom LSS vara något för dig, säger Sanna Löf, verksamhetschef.

Våra verksamheter inom funktionsstödet

Personlig assistans

Som personlig assistent är du med i en omsorgstagares vardag och stödjer denne att leva det liv hen själv vill leva, stödet är individuellt. Arbetsuppgifterna innebär allt ifrån att stötta vid måltider, hygiensituationer, klä av/på sig och sköta hemmet till att göra det möjligt att utföra olika aktiviteter och ibland även på resor.

När du arbetar som personlig assistent behöver du kunna anpassa dig utifrån omsorgstagarens ålder, behov, livssituation, förmåga och familjeförhållanden. Det krävs stor flexibilitet att för anpassa sig utifrån detta.

Gruppbostad

Att arbeta på gruppbostad innebär att du arbetar med personer med funktionsvariationer som har ett så omfattande tillsyns- och omvårdnadsbehov att närvaro av personal är nödvändig.

Genom ditt arbete får den som har funktionsvariation möjlighet att leva och bo i en egen bostad med stöd av dig. Detta kan innebära att stödja och vara behjälplig med omvårdnad, matlagning och i hemmet vanligt förekommande sysslor samt stödja dem i att delta i fritids och kulturella aktiviteter

Servicebostad

Serviceboende är en mellanform mellan ett helt självständigt boende i egen lägenhet och en lägenhet i gruppbostad. Att arbeta på en servicebostad innebär att du ger brukaren stöd utifrån dennes förutsättningar och stödjer denne att leva det liv hen själv vill leva. Som stödpersonal arbetar du mycket med att ge stöd ute i samhället och stödjer brukaren att få struktur i vardagen.

Korttidstillsyn för ungdomar och daglig verksamhet

Kommunens korttidstillsyn erbjuder fritidsverksamhet för barn och ungdomar med funktionsvariation, för vuxna erbjuds daglig verksamhet. Som personal arbetar du med tydliggörande pedagogik i alla situationer, ger god omvårdnad, stimulans av fysisk aktivitet som oftast tillgodoses utomhus samt skapar och deltar i aktiviteter. Syftet med ditt arbete är att ge den enskilde utvecklingsmöjligheter, livskvalitet och stimulans.

Ansök här

Här kan du ansöka till att bli sommarvikarie inom funktionsstödsverksamheterna:

Sista ansökningsdag är den 29 april 2023.

Vanliga frågor och svar

Som sommar- och timvikarie går det bra att jobba i funktionsstödsverksamheten även om du inte är utbildad inom området. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

En arbetsdag är oftast inte den andra lik även om mycket utgår från tydliga rutiner och förutsägbarhet för omsorgstagaren kring vardagen. Du hjälper och stödjer personen i de moment där denne behöver, vilket kan vara allt från att finnas tillhands för instruktioner och uppmuntran till att utföra momentet åt denne beroende på vad hen själv klarar av.

  • Möjlighet till tillsvidareanställning
  • Introduktion till ditt nya arbete och möjlighet att gå bredvid en kollega i början
  • Att vara med och utveckla verksamheten då vi arbetar tillitsbaserat
  • Månadslön
  • Ett meningsfullt jobb där du gör nytta varje dag
  • Arbetslivserfarenhet
  • Personlig utveckling
  • En positiv arbetsmiljö där vi har nära till skratt!

I Åstorps kommun vill vi att du ska känna dig trygg i ditt arbete. Därför erbjuds alla sommarvikarier en introduktion när du börjar hos oss och du får även möjlighet att gå bredvid en erfaren kollega i några dagar. Det är även lätt att ta sig till Åstorp då vi är en pendlarort med mycket goda förbindelser med både buss och tåg, så du kan enkelt ta dig hit från olika städer och orter runtom i Skåne. Vi arbetar tillitsbaserat med fokus på verksamhetens uppdrag och invånarnas behov, och gör vårt bästa varje dag för att skapa en bra vardag för våra invånare. Bli en del av vårt gäng!

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-02-16

Kontakt