LAN på Arena Åstorp under sportlovet

Bild LAN

En pojke som spelar datorspel.

Den 21-22 februari anordnades det ett LAN på Arena Åstorp för årskurs 6 till 9. Under dygnet fanns massvis med aktiviteter att utföra såsom racingsimulator, datorspel, boxningsmaskin, FIFA och många andra aktiviteter.

Evenemanget välkomnade alla barn i kommunen från årskurs 6 till 9. Det är fritidsgårdarna tillsammans med kultur- och fritidsverksamheten som anordnar LAN:et. Ett LAN går ut på att en grupp spelar tillsammans på sina datorer hela natten.

Boxningsmaskin

Fritidsgårdarna i Åstorps kommun har tillsammans med kultur- och fritidsverksamheten tidigare anordnat LAN på Björnen men denna gång befann de sig på Arena Åstorp. Fördelen med Arena Åstorp är att det är betydligt större och vi nu kan erbjuda hela 50 platser för LAN:et. Tanken är att det ska kunna erbjudas ännu fler platser i framtiden.

—Ungdomarna är helt exalterade och tycker detta är riktigt kul, de jämför detta med Dreamhack. Redan nu planeras nästa LAN som kommer äga rum under sommarlovet, säger Mergim Hasaj, fritidsledare.

Racing

Kultur- och fritid har gjort en enorm satsning för att kunna erbjuda denna aktivitet. Kommunen har köpt in 15 datorer för att alla ska kunna få vara med och spela även fast man inte har någon dator själv. Det har även köpts in en boxningsmaskin och en racingsimulator - något som uppskattades något enormt av ungdomarna!

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-02-23

Kontakt