Äldreomsorgen söker sommarvikarier – kanske är det du?

En ung kvinna håller armen om en äldre man i naturmiljö och båda ler och tittar in i kameran.

Nu söker Åstorps kommun sommarvikarier till vård och omsorg. Vi behöver dig med hjärtat på rätt ställe som vill jobba i en spännande och inbjudande kommun, samla på dig ovärderlig erfarenhet och samtidigt bidra till en meningsfull vardag för våra omsorgstagare. För dig som är utbildad undersköterska finns även chans till tillsvidareanställning!

Som medarbetare inom vård och omsorg får du varje dag chansen att påverka andra människors vardag till det bättre. Du får chansen att lära känna många nya personligheter, både dina nya kollegor och de omsorgstagare du kommer att jobba för. För att kunna arbeta i våra verksamheter är det viktigt att du kan ta egna initiativ och ansvar för dina arbetsuppgifter. Som person behöver du vara uppmärksam på andras behov och kunna anpassa dig efter olika människor och situationer.

Ansök till att bli sommarvikarie

Hemvård

Att arbeta i hemvården innebär att du arbetar i omsorgstagarens egen bostad. Exempel på arbetsuppgifter kan vara hjälp med påklädning, förflyttning, personlig hygien, ledsagning och promenader samt att ge trygghet och att bryta isolering.

Särskilt boende

Att arbeta på ett äldreboende innebär att du arbetar i omsorgstagarens lägenhet på boendet. Exempel på arbetsuppgifter kan vara hjälp med påklädning, förflyttning och personlig hygien. Att stimulera och aktivera är också en del av uppdraget.

Som undersköterska/vårdbiträde spelar du en nyckelroll i ett team med sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut som arbetar tätt ihop. 

Vanliga frågor och svar

Kan jag jobba i hemtjänsten utan utbildning?

Som sommarvikarie går det bra att arbeta hos oss utan en utbildning, men vi ser gärna att de som söker har någon form av utbildning, alternativt erfarenhet av omsorg.

Hur ser en dag ut i hemtjänsten?

Dagen börjar inne i verksamhetens lokaler där rundorna delas ut, därefter beger du dig ut på din morgonrunda antingen via cykel eller bil, för att komma ut till omsorgstagarna.

Där hjälper personalen omsorgstagarna med sina beviljade insatser som exempelvis kan vara personlig omvårdnad, frukost, promenader, medicinhantering med mera. I hemvården jobbar vi med telefonen som arbetsredskap. I telefonen finns tillgång för rundan samt vilka insatser som skall utföras hos våra omsorgstagare. Där signeras insatsen att den har blivit utförd samt aktuell dokumentation som rör omsorgstagaren. Efter morgonrundan är det dags för lunch i hemvårdens lokaler som vi äter tillsammans. Efter personalens lunch är det dags för matrundan där personalen överlämnar mat till omsorgstagare samt stöttar de som har behov. Eftermiddagen bjuder på inköp och städ ute hos våra omsorgstagare.

Vi avslutar våra arbetsdagar inne i hemvårdens lokaler.

Vad krävs för att arbeta inom hemtjänsten?

Vad som krävs för att jobba hos oss är att du har förmåga att kunna se omsorgstagaren och tillgodose dennes behov utefter deras insatser. Vi ser gärna att ni som jobbar hos oss är positiva och sprider glädje ute i kommunen. Det är bra att ha en viss kompetens gällande teknikhantering då vi arbetar mycket med telefonerna som ett arbetsredskap, eftersom vi har skyldighet att dokumentera.

Vad kan vi erbjuda dig?

  • Möjlighet till tillsvidareanställning om du är utbildad undersköterska.
  • Att vara med och utveckla verksamheten då vi arbetar tillitsbaserat
  • Månadslön
  • Ett meningsfullt jobb där du gör nytta varje dag
  • Personlig utveckling
  • Arbetslivserfarenhet
  • En positiv arbetsmiljö där vi har nära till skratt!

Varför Åstorps kommun?

I Åstorps kommun vill vi att du ska känna dig trygg i ditt arbete. Därför erbjuds alla sommarvikarier en introduktion när du börjar hos oss och du får även möjlighet att gå bredvid en erfaren kollega i några dagar. Det är även lätt att ta sig till Åstorp då vi är en pendlarort med mycket goda förbindelser med både buss och tåg, så du kan enkelt ta dig hit från olika städer och orter runtom i Skåne. Vi arbetar tillitsbaserat med fokus på verksamhetens uppdrag och invånarnas behov, och gör vårt bästa varje dag för att skapa en bra vardag för våra invånare. Bli en del av vårt gäng!

Ansök redan idag. Hoppas att vi ses i sommar!

Här ansöker du

Ansökan hittar du på offentligajobb.se:

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-08-24

Kontakt