Nytt treårigt medborgarlöfte från kommun och polis för ett tryggare Åstorp

Kommunstyrelsens ordförande Peter Lindberg (SD) och Anna Nilsson, lokalpolisområdeschef (Lpo) för Söderåsens polisområde står framför en polisbil utomhus.

Kommunstyrelsens ordförande Peter Lindberg (SD) och Anna Nilsson, lokalpolisområdeschef (Lpo) för Söderåsens polisområde.

Narkotika, ungdomar i riskzon, trafik och otrygghet är några av de fokusområden som prioriteras i det treåriga medborgarlöfte som under måndagen undertecknades av Åstorps kommun och polisen. Genom samverkansavtalet stärks ett redan tätt samarbete mellan kommunen och polisen.

Åstorps kommun och den lokala polisen har tecknat ett nytt samverkansavtal och medborgarlöfte för ökad trygghet och minskad brottslighet i kommunen. Under måndagen träffades kommunstyrelsens ordförande Peter Lindberg (SD) och Anna Nilsson, lokalpolisområdeschef för Söderåsens polisområde och undertecknade avtalet.

Samverkansavtalet ska stärka samarbetet mellan kommunen och polisen ytterligare och lägga fokus på trygghet och minskad brottslighet genom att förebygga brott. Medborgarlöftet gäller över tre år och styr de fokusområden som ska prioriteras. De strategiskt prioriterade områdena i medborgarlöftet är följande:

  • Narkotika
  • Kontroll och tillsyn
  • Ungdomar i riskzon
  • Trafik och otrygghet
  • Brott mot särskilt utsatta grupper, specifikt brott mot äldre och barn.

– Det känns mycket bra att ha det nya samverkansavtalet och medborgarlöftet på plats och att Åstorps kommun och polisen är överens om vilka områden vi behöver prioritera. Detta samverkansavtal och medborgarlöfte ligger till grund för arbetet mot ett tryggare och varmare Åstorp och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med polisen, säger Peter Lindberg (SD).

Lokalpolisområdeschef Anna Nilsson och kommunstyrelsens ordförande Peter Lindberg skrev under måndagen under det nya samverkansavtalet och medborgarlöftet som ska gälla i tre år.

Lokalpolisområdeschef Anna Nilsson och kommunstyrelsens ordförande Peter Lindberg skrev under måndagen under det nya samverkansavtalet och medborgarlöftet som ska gälla i tre år.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-03-06

Kontakt