Maria Nordväst kommer till Åstorp

Tablettkarta

Nu kan du som är mellan 15-25 år och har missbruksproblem besöka Maria Nordväst här i Åstorp på medborgarkontoret varje onsdag. Maria Nordväst erbjuder stöd för personer mellan 15-25 år som har ett riskbruk oavsett substans.

Maria Nordväst erbjuder stöd och behandling som utformas individuellt efter var och ens behov. Det kan röra sig om individuella samtal, familje-eller nätverkssamtal, grupp för färdighetsträning, stödsamtal till anhöriga samt drogtester i samband med behandling. För att besöka Maria Nordväst kan du som medborgare i Åstorp boka tid genom att ringa till Maria Nordväst själv på telefonnummer 042-406 30 80. Alternativt till öppenvårdens servicetelefon 042-64420.

Första gången du besöker Maria Nordväst får du träffa behandlingspersonal som berättar om mottagningen och vad vi kan göra för dig. Du får berätta om din relation till alkohol eller droger och om andra viktiga delar i ditt liv. Därefter planerar vi din behandling tillsammans utifrån din specifika situation och vad du vill ha hjälp med. Du väljer om du vill komma själv eller ta med dig någon som är viktig för dig. Kom ihåg att ta med dig legitimation.

Är du förälder till en ung person (upp till 25 år) med missbruksproblem? Då är du välkommen till vår föräldragrupp. Här får du dela tankar och erfarenheter med andra i samma situation – oavsett hur din ungdom har det just nu. Vi träffas vid åtta tillfällen på kvällstid.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-09-28

Kontakt