Åstorp fortsätter att växa – även på höjden med nya lägenhetshuset Hästhoven

Bild från den gemensamma takterrassen.

Bild från den gemensamma takterrassen.

Hästhoven är redo för första etappen av inflyttning om drygt tio dagar, och kommer att bli det högsta bostadshuset här i Åstorp. Hästhoven erbjuder fina lägenheter mitt i centrum med bra kommunikationsmöjligheter till och från Åstorp.

Bostadsfastigheten började byggas 2021 och står nu redo för inflyttning, drygt 2 år senare. Hästhoven är placerad på Storgatan 38, där det förr i tiden var en bensinmack och en bilverkstad på platsen. Platsen blev omgjord i detaljplanen till att kunna göra en byggnation. Fastighetsbolaget Acrinova har sedan dess tagit över platsen och genomfört bygget på den.

En lägenhet på våning tre.

En lägenhet på våning tre.

Huset består av 10 våningar och rymmer 54 lägenheter i storleken ett till fyra rum med kök. På den tionde våningen finns det en bullerskyddad gemensam takterrass som alla hyresgäster kan ta del av.

Susann Cardell är Åstorps kommuns näringslivsutvecklare och ser väldigt positivt på detta bygge. Hon tycker att det är fantastiskt roligt att Acrinova vill satsa i Åstorps kommun, då det bidrar till en positiv utveckling för kommunen.

–Byggnaden ligger centrumnära vilket är väldigt bra för centrumutvecklingen som kommunen också håller på att utveckla, säger hon och fortsätter:

–Genom denna fantastiska byggnad får vi troligtvis också in nya invånare vilket vi tycker är otroligt positivt. Utöver det kommer det kanske ske omflyttningar inom kommunen. De som kommer att flytta in här kommer att ha väldigt nära till Söderåsens härliga natur eftersom Söderåsen börjar här i Åstorp vilket bara det är en stor tillgång!

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-04-05

Kontakt