Skolelever gör företagsbesök som en del i arbetet med SKAL - samverkan skola och arbetsliv

Anställd på just tasty tillsammans med elever från Nyvångs skola förbereder mat.

Med inspiration från Varberg och deras arbete med skola omvärld, SKAL, har karriärvägledningsgruppen i Åstorps kommuns arbete med att öka kommunens elevers valkompetens äntligen kommit igång i praktiken. SKAL är ett systematiskt återkommande samarbete mellan skola och arbetsliv.

Först ut i SKAL-samarbetet var Nyvångs skola och Just Tasty. Eleverna i årskurs 5 på Nyvångs skola har gjort ett arbetsplatsbesök på Just Tasty och har fått följa arbetet på företaget. Genom att praktiskt få testa på att formge nya förpackningar till nya produkter, samt ta fram och skapa sin egna sallad har eleverna fått en inblick i hur det är att arbeta på Just Tasty. På plats fick de även reda på och möta andra yrken som behövs för att hålla igång en sådan verksamhet. Exempelvis en dietist, marknadsförare, ekonom, chaufför, säljare och butiksbiträde.

Besöket var mycket uppskattat av både elever, lärare och representanter från Just Tasty.

Alla F-6 i kommunen är med i detta arbete och samarbetar med ett företag var så fler företagsbesök är planerade under våren. Tingdalsskolan ska få besöka EMVE, Rågenskolan ska till ETAB, Kvidinge skola ska besöka Skandia fastighet och Haganässkolan Lydinge Resort och Hyllinge Maxi. I dagsläget är det årskurs 2 och 5 som är involverade i detta arbete. Årskurs 7 ska också ges möjlighet framöver.

Just tasty fasadskykt

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-04-17

Kontakt