Nu har läsprojektet ”Hela Åstorp läser” invigts!

En hylla med böcker.

Exempel på hur en "Hela Åstorp läser" hylla ser ut.

Onsdagen den 26 april invigdes läsprojektet ”Hela Åstorp läser”. Läsprojektet ”Hela Åstorp läser” genomförs av Åstorps Kommun för att öka läsningen bland kommunens invånare. I samband med invigningen bjöd Kulturskolan på en ljuvlig vårkonsert.

Som i ett led för att öka läsfrämjande i kommunen har det nu placerats ut böcker på platser i kommunen. Böckerna som finns på dessa platser är tillgängliga för alla att läsa på plats eller låna med hem helt kostnadsfritt. De platser som du idag kan självutlåna böcker är på Kulturhuset Björnen, Kulturskolan och Arena Åstorp. Återlämning sker antingen på hyllan där boken lånats eller på någon annan av hyllorna i kommunen.

Nästa steg i projektet är att placera ut fler hyllor i kommunen där invånare kan låna böcker.

—Jag är väldigt glad över att kommunen tar läsfrämjande på allvar och invigningen av Hela Åstorp läser visar att kommunen har en vilja att arbeta med läsning, säger Oscar Klang, bibliotekarie Åstorps kommun.

Läsning och läsförståelse är en grundläggande del för att vara delaktig i samhället. Tillsammans i Åstorps kommun kan vi samlas under #helaåstorpläser för att skapa ett mer demokratiskt och förstående samhälle.

Kulturskolans vårkonsert

I samband med invigningen för läsprojektet bjöd även Kulturskolans elever på en ljuvlig vårkonsert ur olika genrer. Flera av Kulturskolans elever deltog. Det bjöds på rockband, flöjtensemble, sång, fiol, piano och blåsinstrument. Musik av olika slag presenterades från stora scenen. Från finstämt klassiskt till pop och rock.

Arrangörer av evenemanget var Kulturskolans elever som går kursen ”Digitalt skapande och produktion”.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-04-28

Kontakt