Välkomna på invigning av Cykelleden Skåne lördag den 3 juni

Skåneleden

Lördag den 3 juni invigs en ny regional cykelled som passerar Åstorp. Ta på dig cykelhjälmen och cykla med oss från Kvidinge till Kalvahagen nu på lördag. Vill du inte cykla är du självklart lika välkommen ändå, både vid monumentet i Kvidinge och i Kalvahagen anordnas aktiviteter!

För att gynna Skånes cykelturism har Region Skåne med hjälp av flera kommuner tagit fram en ny regional cykelled. Cykelleden består av tre delleder varav den nordliga passerar Kvidinge och Åstorps tätort. Det vill kommunen fira med en invigning den 3 juni klockan 11.00-13.00 med invigande cykeltur, tipsrunda och korvgrillning!

Kommunstyrelsens ordförande Peter Lindberg inviger leden klockan 11.00 då han cyklar från Kvidingemonumentet till Kalvahagen. Följ gärna med på invigningsturen! De första 40 personerna som cyklar sträckan Kvidinge - Åstorp eller Åstorp - Kvidinge får en belöning.

Kvidinge sockens hembygdsförening finns också på plats i Kvidinge för att berätta om bygdens historia. I Kalvahagen blir det korvgrillning och aktiviteter tillsammans med Åstorps Turistförening.

I samband med invigningen av regionala cykeleden inviger även Tomarps kungsgård deras borggård som dekorerats med blommor från floristen och blomsterodlaren Belinda Wigerfelt.

Läs mer om cykelleden nedan:

cykelledenskane.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tid

Den 3 juni klockan 11.00 - 13.00

Plats

Monumentet i Kvidinge, Maglabyvägen 7, 260 60 , Kvidinge

Kalvahagen, Odengatan, 265 32 , Åstorp

Arrangör

Åstorps kommun tillsammans med Åstorps Turistförening

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-06-01

Kontakt