Varmt välkomna att se Nina Jensens utställning Genom berg, mot en bortglömd stad, i Åstorps konsthall!

Nina Jensen

Lördagen den 3 juni klockan 10.00 till 13:00 är det vernissage av utställningen Genom berg, mot en bortglömd stad, utgår Nina Jensen från en text av musikern Kjell Höglund.

Utställningen i Åstorps konsthall utgörs av en serie teckningar som också är fortsättningen i en pågående undersökning av vad som finns över och under ytan - av havet, jorden, huden och medvetandet. Bilderna föreställer ruiner, kolonner av sten, marmor och fossiler. De är mystiska, med delvis dolda eller glömda figurer vars ansikten är slitna eller helt borta. Såväl historien som framtiden verkar avlägsen. Men mellan allt det förstenade spirar gräset, fyllt av hopp och klorofyll.

Nina Jensen är baserad på Ornö i Stockholm och i Malmö. Hennes mångfacetterade konstnärskap omfattar teckning, måleri, skulptur, text och installation. I tidigare utställningar och projekt har Jensen arbetat med tält, miljonprogram, fascistiska monumentalbyggen, visionär arkitektur, halvfärdiga gallerior och hotellkomplex, brinnande ödehus, utopiska framtidsmonument, ruiner och grottor. Jensen har även arbetat med deltagarbaserade projekt och offentlig utsmyckning. Som en del i hennes konstnärskap driver hon FLOCK Plattform och nätverk för deltagarbaserad konst, tillsammans med konstnären Louise Johansson Waite. Nina Jensen är utbildad på Malmö konsthögskola.

Utställningen pågår mellan den 3 juni till 16 augusti.

Observera att Konsthallen är öppen under bibliotekets ordinarie öppettider.
Se alternativa öppettider på bibliotekets hemsida: Startsida - Bibliotek Familjen Helsingborg (bibliotekfh.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) Länk till annan webbplats.
Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-05-30

Kontakt