Näringslivsfest för våra fantastiska företag i kommunen!

Pristagare från näringslivsfesten.

Pristagare från näringslivsfesten.

Det rådde högtidlig stämning på Lydinge Resort i Hyllinge under torsdagen när Åstorps kommun och Företagarna Åstorp delade ut priser under årets näringslivsfest.

Kvällen inleddes med ett trevligt mingel som följdes av middag, prisutdelningar och underhållning av Farah Abadi och musikern Dennis Camitz.

Vinnare av Årets Företagare 2022 blev Gleco AB som grundades 1999 och har sitt säte i Åstorps kommun. Inom företaget finns det mycket bred kunskap inom el och automation med många års erfarenhet.

— Det känns helt underbart att få äran att ta emot detta fantastiska pris, företaget grundades 1999 och jag trodde aldrig jag skulle stå här och ta emot detta pris drygt 25 år senare, säger Johan Glebe, grundare av Gleco AB.

Flera priser delades ut under kvällen

Inte mindre än totalt fyra priser delades ut till företag som utmärkt sig lite extra inom Åstorps näringsliv under 2022.

—Jag är mycket glad och imponerad av alla pristagarna som uppmärksammandes på Näringslivsfesten den 7 juni. Alla gör en fantastisk insats för utvecklingen i sina företag och för Åstorp. Som näringslivsstrateg kan jag inte annat än gratulera ännu en gång till era fantastiska insatser inom många områden, säger Susann Cardell, i Åstorps kommun. Susann fortsätter:

— Företagens positiva tillväxt i Åstorp är viktigt för hela kommunens utveckling. Att företagarna väljer Åstorp som plats för att driva sina företag på stärker vår position i regionen. Tillsammans sätter vi Åstorp på kartan som en attraktiv plats att driva företag på, att bo i och att besöka.

Mingel för våra kära företagare.

Mingel för våra kära företagare.

Pristagare 2022

Årets Företagare 2022: Johan Glebe - Gleco AB

Motivering: Årets vinnare representerar ett företag som har gått från klarhet till klarhet. Genom hög kompetens och lång erfarenhet har han utvecklat verksamheten under flera år, från liten aktör till ett stabilt bolag. Lönsamheten har ökat med åren och trots det så har Johan fortsatt vara Åstorp trogen. Därigenom har Johan även bidragit till att öka arbetstillfällena i kommunen.

Johan Glebe tar emot pris för årets företag.

Johan Glebe tar emot pris för årets företag.

Årets Hållbarhetspris 2022: Ulrika Stengard-Olsson - Söderåsens Forsgård AB

Motivering: Ulrika Stengard-Olsson driver sitt företag på vackra Söderåsen i samklang med ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Hon erbjuder inkluderande ridning och ridsjukgymnastik för människor i alla åldrar och funktionsnedsättningar, sjukdomar och skador.

Samtidigt arbetar hon aktivt för att bevara ekosystem, främja biologisk mångfald och stödja globala mål som jämställdhet och välbefinnande. En sann förebild för en hållbar värld och värdig vinnare av årets hållbarhetspris.

Ulrika Stengard-Olsson som tar emot årets hållbarhetspris.

Årets Entreprenör 2022: Johan Svensson - HEJA Transport AB

Motivering: Johan Svensson är en väldigt driven entreprenör och driver ett servicevänligt företag där han även är mån om sin personal. Vi ser hur han tar hand om sina lastbilar och byggnader samtidigt som han har ett starkt miljötänk som genomsyrar hela hans verksamhet. Allt från solceller till den senaste tekniken för rening av motorerna.

Johan Svensson som tar emot sitt pris för årets entreprenör.

Johan Svensson som tar emot sitt pris för årets entreprenör.

Årets SKAL företag 2022: Lydinge Resort, etab, Just Tasty, EMVE, Ica maxi Hyllinge, Skandia Fastigheter, Väla.

Motivering: Genom engagemang och gott samarbete med skolorna i Åstorps kommun bidrar företagen till elevers lärande och valkompetens. Företagen bidrar aktivt till framtidens kompetensförsörjning.

Bild på några av årets pristagare för kategorin SKAL.

Bild på några av årets pristagare för kategorin SKAL.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-06-12

Kontakt