SKAL skapar värde för eleverna

Eleverna på Rågenskolan skapar tavlor åt etab med deras eget material, tejp.

Eleverna på Rågenskolan skapar tavlor åt etab med deras eget material, tejp.

Genom ett systematiskt samarbete mellan skolorna och arbetslivet har SKAL vuxit fram, i Åstorp genomförs värdeskapande aktiviteter för elever i kommunen kontinuerligt. SKAL är en satsning som Åstorps kommun gör för att ge alla en likvärdig grund att stå på med fokus på ett brett studie- och yrkesvägledningsperspektiv.

Nu har första året av samarbetet för årskurs 2 och 5 med SKAL genomförts och det har varit en succé. Tillsammans med företagen får eleverna både möta olika yrkesroller och även genomföra olika moment som läsning, skrivning och räkning i olika sammanhang som yrkeslivet kräver.

Till exempel har eleverna på Nyvångs skola fått göra beräkningar av ingredienser som ska finnas med i deras egenkomponerade sallader på företaget Just Tasty, medans eleverna på Tingdalsskola har fått räkna och mäta hur stora maskiner företaget EMVE tillhandahåller.

Samarbetet mellan skola och arbetsliv är viktigt för båda parter då det hjälper eleverna förbereda sig inför det kommande arbetslivet. Det ger även eleverna en chans att utforska olika karriärmöjligheter samt att lära sig om sig själva. Eleverna får en ökad valkompetens. Det ger också arbetsgivarna en chans att synas och rekrytera unga talanger.

Vi ser fram emot fortsatta gott samarbete, tillsammans ökar vi elevers valkompetens!

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-06-16

Kontakt