Malin Johansson på Björnekullaskolan utsedd till årets lärare i Åstorp

Malin Johansson, lärare i SO på Björnekullaskolan har fått utmärkelsen årets lärare i Åstorps kommun av Lärargalan 2023.

Malin Johansson, lärare i samhällsorienterade ämnen (SO) på Björnekullaskolan har blivit utsedd till årets lärare i Åstorp av Lärargalan 2023 genom en motivering som en av skolans elever skickat in. Stort grattis till Malin säger vi på Åstorps kommun! Ta del av den fina motiveringen nedan.

Lärargalan 2023 presenterade härom veckan årets lärare i Åstorp, utmärkelsen gick till Malin Johansson som jobbar som SO-lärare på Björnekullaskolan i Åstorp.

Det var under sin semester som Malin fick ett mejl med det glädjande beskedet. Samtidigt släppte Lärargalan 2023 årets resultat på sina egna sociala medier.

Jag fick veta av en elev som slutade nian att hon nominerat mig innan sommaren, vilket såklart gjorde mig jätteglad. Att sedan få veta att jag faktiskt vunnit kändes ju helt fantastiskt, säger Malin.

Tiotusentals elever har tillsammans nominerat 2681 lärare till Lärargalan. Elevernas nomineringar bearbetades sedan av Lärargalans jury för att till slut prisa en lärarförebild i kommunerna.

Eleven som motiverade Malin till årets lärare i Åstorp gjorde det med följande motivering:

"Malin är en fantastisk lärare som alltid ser till att alla har det bra innanför dörren till hennes klassrum, men också utanför. Hon är mycket inspirerande och även i en klass som inte pratar mycket kan hon få igång stora diskussioner om allt möjligt runt om i världen. Jag längtar alltid till Malins lektioner och tryggheten i hennes närvaro. Alla förtjänar en lärare som Malin." - Tidigare elev på Björnekullaskolan

Nomineringen är ju jättefin. Att någon kan känna en sådan trygghet hos mig och på mina lektioner är såklart alltid ett mål och något man strävar efter, och att få det bekräftat är ju jätteroligt, säger Malin och fortsätter:

En elev nominerar ju en lärare, oavsett om det är jag eller någon annan, som de faktiskt känner att de har en trygghet hos. Förhoppningsvis en lärare som de känner att de kan få stöttning i att utvecklas framåt i sin utbildning och kanske även som person. Därför är det väldigt hedrande att få läsa en så fin nominering som jag fick av denna elev.

Prisutdelning på Lärargalan 2023 i Stockholm den 16 oktober

Priserna delas ut av Lärargalans stiftelse, som hyllar lärarkårens insatser under en galakväll på Cirkus den 16 oktober. Galan leds av programledaren Parisa Amiri och Stiftelsens grundare Beata Kull. Till sin hjälp har de olika profiler på galan som programledaren Kristian Luuk, idrottaren Therese Alshammar och överbefälhavaren Micael Bydén.

Det är både roligt och viktigt att det finns en gala för lärare. Det finns ju hur många lärare i Sverige som helst som gör ett jätteviktigt jobb för våra barn och ungdomar. Därför känns det fint att inte bara idrottare och kändisar uppmärksammas med galor utan även vi lärare, och jag kommer absolut att närvara på galan på Cirkus, avslutar Malin.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-08-11

Kontakt