Ballonger, hissade flaggor och glassfest när Åstorps kommuns skolor firade skolstarten!

Gröna ballonger på Björnekullaskolans skolstartsfirande.

Efter ett långt sommarlov med lediga dagar var det idag dags att börja skolan igen. Skolavslutningen firas alltid med dunder och brak, men i år bestämde vi oss för att även fira skolstarten. Ballongsläpp, glassutdelning och flagghissning var några av aktiviteterna som skolorna i Åstorps kommun anordnade för eleverna.

Det råder ofta en pirrig och förväntansfull stämning inför ett långt och härligt sommarlov, något som brukar firas på skolorna i kommunen. Men alla sommarlov har ett slut, och varför inte fira att skolan börjar igen, att man får träffa sina klasskompisar igen, lära sig nya saker eller kanske rentav att man börjar skolan för första gången? Lärarna på Åstorps kommuns skolor har planerat för och inväntat elevernas återkomst de senaste veckorna och idag var det dags. Det eleverna inte förväntade sig var ett lite extra varmt välkomnande!

Initiativet att uppmuntra kommunens skolor att anordna ett skolstartsfirande kom från Moderaterna i Åstorps kommun, och skolorna var inte sena på att nappa. Roger Nielsen (M) var en av de som stod bakom initiativet.

– Att skolan börjar igen är något positivt, därför bör det firas. Barnen och ungdomarna är vår framtid och vi behöver på olika sätt engagera och motivera eleverna till lyckade studier. Därför ville vi uppmärksamma skolstarten lite extra denna gång, säger Roger och fortsätter:

– En viktig fråga för oss är att höja skolresultaten i kommunen. Motivation och inställningen till skolan är två viktiga faktorer för att klara sin skolgång, vi vill med detta initiativ uppmuntra till lite extra glädje och få eleverna att känna sig välkomna tillbaka, säger Roger.

På Björnekullaskolan firades skolstarten med ballongsläpp och invigning av skolans nyrenoverade kafeteria.

Ballongsläpp på Björnekullaskolan för att fira skolstarten.

Ballongsläpp på Björnekullaskolan för att fira skolstarten.

Den nyrenoverade kafeterian på Björnekullaskolan.

Den nyrenoverade kafeterian på Björnekullaskolan.

På Nyvångs skola fick alla barnen glass och årskurs 4-6 hade klasskamp på gruvområdet under eftermiddagen. Även på Tingdalsskolan bjöds det på glass vid en gemensam samling klockan 10, med hissade flaggor och sedan fick eleverna utföra olika samarbetsövningar.

Svenska flaggan svajar i luften med träd i bakgrunden

Tingdalsskolan firade skolstarten med flaggan i topp!

På Kvidinge skola firades skolstarten också. Biträdande rektor Bengt Schölander var såklart på plats för att ta emot gamla och nya elever.

– Vi samlades på multiarenan på skolgården för att hälsa alla välkomna tillbaka till ett nytt läsår. Vi hälsade förskoleklassens elever extra välkomna genom att eleverna i klass 1 lämnade över en ballong. Solen sken och alla var glada. Efter det kom glassbilen och varje elev fick en glass. En bra start med andra ord, säger Bengt.

Barn på Kvidinge skola ute på multiarenan.

Skolstartsfirande på Kvidinge skola.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-09-22

Kontakt